Милан и Торино ще отдадат почит на Коби Брайънт днес
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

С минута мълчание, в памет на загиналата баскетболна звезда Коби Брайънт, ще започне днешната среща между тимовете на Милан и Торино, като част от надпреварата за Купата на Италия.
Италианските тимове имат основание за още по-дълбока съпричастност към загубата на големия баскетболист, тъй като по-голямата и значима част от неговото детство преминава именно в Италия.
Също така се знае, че и Брайънт никога не е пазел в тайна своите пристрастия към Милан. Преди години, когато той гостува в базата им и направи признание, което феновете едва ли някога ще успеят да забравят.
Става въпрос за това, че най-голямата мечта на Коби като малък е била да има шанса да наблюдава отблизо играчи като Малдини, Гулит и Ван Бастен. През 2013 година той споделя, че винаги е бил привърженик на Милан и му е отредил специално кътче в своето сърце.
Всъщност, през цялата следваща седмица Италия възнамерява да продължи да отдава необходимата чест на любимата звезда. Затова и всяка една от баскетболните им срещи ще започва с едноминутно мълчание в памет на Коби Брайънт. Това разкри оглавяващият баскетболната федерация Джовани Петруци, като допълни, че това е един съвсем малък жест от страна на федерацията, който баскетболната легенда със сигурност заслужава.