Милан изпусна питомното и ще гони дивото в битката за ШЛ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Росонерите" се издъниха като домакин срещу Каляри и не успяха да си гарантират мястото в топ 4

Милан направи огромна грешка в битката си за топ 4 и завърши наравно 0:0 в мача си от 37-ия кръг на Серия А. “Росонерите” имаха нужда от победа срещу 17-ия в класирането, но 90 минути не им стигнаха да отбележат поне едно попадение.

Срещата на “Сан Сиро” започна равностойно, като Милан пробва да притисне съперника от първата минута, но сардинци се защитаваха силно.

В 18-та минута Алексис Салемакерс можеше да открие резултата, но ударът му от границата на наказателното поле беше спасен от Краньо, като топката влизаше точно под гредата.

Малко след половин час игра Давиде Калабрия отправи силен изстрел от над 20 метра, но над вратата. Малко преди почивката Тео Ернандес пробва заучено положение на пряк-свободен удар и стреля, но неточно, а в самия край Хакан Чалханоглу беше спрян от стената при ново статично положение.

След почивката Милан продължи да бъде много неубедителен. В 48-ата минута Чалханоголу опита удар по земя, който не затрудни Краньо.


В 54-ата Паволети стреля много опасно с глава, но Донарума спаси удара му с крак. В 65-ата Диего Годин отправи опасен изстрел с глава, който отново беше избит от Донарума с блестящ рефлекс. В 76-ата Дало центрира към Ребич, но отиграването на хърватина беше много слабо.

Осем минути преди края “росонерите” поискаха дузпа за игра с ръка на Дънкан в наказателното на Каляри, но такава не беше отсъдена.

По този начин Милан събра 76 точки на третото място. Наполи също е с толкова, а Ювентус дебне шанса си в последния кръг със 75 пункта.