Милан набеляза Лука Йович от Реал за алтернатива на Ибрахимович
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Милан е насочил вниманието си към нападателя на Реал Мадрид Лука Йович, като потенциална алтернатива на контузения Златан Ибрахимович

Според информация на известното издание AS, Милан не смятат да стоят и да наблюдават настоящата си криза с контузии, която изпраща Златан Ибрахимович, наред с много други, в лазарета. Всъщност лидерите в Серия А на Италия смятат да направят оферта за нападателя Реал Мадрид Лука Йович в предстоящия трансферен прозорец през януари.

Смятан за огромен провал в Реал Мадрид, Лука Йович може би също иска да предприеме друго предизвикателство. Милан се интересува от привличането на младия нападател за краткосрочна сделка под наем с възможност да направи трансфера постоянен през следващото лято. Играчът дори беше свързан с “росоенрите” през лятото, въпреки че трансфер  не се осъществи.

Този път обаче Стефано Пиоли държи да придобие услугите на бившата звезда на Айнтрахт Франкфурт, който е идентифициран като потенциален дългосрочен заместник на Ибрахимович. Въпреки че 39-годишният ветеран отбелязва голове за забавление в Серия А през този сезон, има явни признаци, че той няма постоянно да бъде на линия за тима, особено по отношение на неговата физическа форма. За съжаление на Милан, те наистина нямат услугите на надеждна дългосрочна алтернатива, поради което в някои от последните си мачове имаха проблеми в нападение и допуснаха грешни стъпки в Калчото.

Продукт на младежката академия на Цървена звезда, Йович се смята за един от най-талантливите нападатели в Европа. Той унее да се позиционира и е доказал, че може да бележи голове. Сърбинът също е технически надарен нападател, като неговите умения му позволяват да се комбинира със съотборниците си и да се придвижва през защитата, използвайки празните пространства.

За Милан, Лука Йович може да бъде доста добро попълнение, а сърбинът е свързан с отдалечаване от Сантяго Бернабеу в последно време. Неговите незадоволитени представяния в Реал Мадрид могат допълнително да убедят Зинедин Зидан да го прати в друг клуб през януари и испанският шампион може да бъде повече от готов да се отърве от него за постоянно, ако покаже добри игри Серия А.