Милан надви Торино след продължения и е на 1/2-финалите за Купата на Италия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Тимът на Милан продължи с впечатляващите си резултати, побеждавайки Торино на 1/4-финалите на Купата на Италия. Това бе пети пореден успех за “росонерите” във всички турнири. Двубоят на ‘Сан Сиро’ завърши без победител в редовното време – 2:2, но в продълженията “росонерите” стигнаха до победата с 4:2.

Преди началото на двубоя, “росонерите” почетоха великия Коби Брайънт, който загина в катастрофа с хеликоптер в неделя. Легендата на ЛА Лейкърс беше фен на Милан, а тифозите и играчите на “червено-черните” почетоха легендарния баскетболист. В 24-ата минута на срещата целият стадион стана на крака, за да аплодира великия баскетболист.

Милан надви Торино след продължения и е на 1/2-финалите за Купата на Италия 1

Наставникът на домакините Стефано Пиоли заложи на Кжищоф Пьонтек и Анте Ребич в предни позиции, докато на резервната скамейка остана Златан Ибрахимович. Атаката на гостите пък бе водена от голмайстора на “биковете” Андреа Белоти, а Симоне Верди действаше от по-задна позиция.

Двубоят започна по отличен начин за “червено-черните”, които поведоха в 12-ата минута. Джакомо Бонавентура прати топката в мрежата на Салваторе Сиригу, а асистенцията бе за Анте Ребич, който се намира в отлична форма.

Тимът на Торино обаче демонстрира, че е намерил себе си след тежката загуба с 0:7 от Аталанта през уикенда. Възпитаниците на Валтер Мадзари организираха някои опасни нападения, а при едно от тях бранителят Бремер изравни резултата в 33-ата минута след асистенция на Верди.

Второто полувреме започна с атаки към двете врати, но чисти положения за гол нямаше. В 58-ата минута Алесио Романьоли можеше да даде аванс на Милан, но ударът му мина над напречната греда. Малко след това “биковете” имаха шанс да се разпишат, като добро нападение бе завършено с удар на Беренгер, но Донарума се намеси добре.

В средата на втората част Златан Ибрахимович се появи в игра, заменяйки полския нападател Пьонтек, който нямаше ден. Милан обаче изоставаше в резултата минути след това, след като Бремер вкара втория си гол в мача, засичайки центриране на Ола Айна – 1:2.

В заключителните минути Милан хвърли всички сили в нападение. Това даде резултат и Хакан Чалханоглу изравни с мощен удар в 90-ата минута, като Сиригу нямаше как да спре бомбения шут на турския национал. “Росонерите” дори имаха шанс да спечелят мача в редовното време, но секунди преди последния съдийски сигнал Ибрахимович направи фрапантен пропуск от няколко метра пред вратата.

Така се стигна до продължения, в които Милан бе по-добрият отбор и вкара две попадения. В 106-ата минута Чалханоглу реализаира втория си гол в мача, за да даде аванс на “росонерите”. Две минути по-късно Леао комбинира с Ибрахимович и шведът се реваншира за пропуска си по-рано в мача, оформяйки крайния резултат 4:2.