Милан не успя да пречупи Верона на “Сан Сиро”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Победната серия на Милан претърпя провал срещу Верона в днешния мач от 22-рия кръг на Серия “А”. Двубоят на “Сан Сиро” завърши без победител – 1:1, като попаденията в мача отбелязаха Хакан Чалханоглу и Давиде Фараони.

Милан имаше доста проблеми в състава преди мача, след като Златан Ибрахимович, Симон Кяер и Андреа Конти имаха заболявания. Нападателят Кжищоф Пьонтек пък бе продаден в Херта и Анте Ребич поведе атаката на “червено-черните”.

Верона започна по-добре срещата и можеше да открие резултата, но Донарума се намеси добре при опасен изстрел на Валерио Вере. В 13-ата минута гостите откриха резултата, след като Давиде Фараони изпревари Тео Ернандес, за да засече топката и да я прати в мрежата на Донарума – 0:1.

Милан имаше късмет да изравни резултата в 29-ата минута. Турският национал Хакан Чалханоглу се разписа от пряк свободен удар, но топката рикошира и заблуди вратаря на съперника. Малко след това Анте Ребич пропусна добра възможност да изведе Милан напред в резултата преди почивката.

В началото на второто полувреме Милан залагаше на удари от дистанция, като Бонавентура пробваха да порази вратата на съперника. В 58-ата минута пък бранителят Калабрия стреля силно, но в аут. Пет минути по-късно Верона можеше да поведе в резултата, но ударът на Дзакани срещна гредата. Едно от последните по-добри положения за Милан в мача бе в 84-ата минута, когато Леао стреля слабо по земя и вратарят на гостите спаси.

“Росонерите” имаха още един шанс да спечеля мача, но в добавеното време удар на Сами Кастийехо се отби в страничната греда. В заключителните секунди попадение не падна и двата отбора си поделиха по една точка.

Със спечелената точка в днешния мач, тимът на Милан прогресира до 6-ото място във временното класиране с актив от 32 точки, като задмина отборите на Каляри и Парма с по-добра голова разлика. Отборът на Верона пък остана на 9-ата позиция с 30 точки до името си, като “жълто-сините” имат мач по-малко.