Милан постигна огромен напредък по проекта си за нов стадион
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Новият стадион на "росонерите" ще бъде в Сан Донато Миланезе

След като се отказа от идеята за стадион, споделен с градския съперник Интер заради трудностите, възникнали при разрушаването на “Сан Сиро” и последващото изграждане на нов стадион, “росонерите” незабавно се насочиха към община Сан Донато Миланезе, в покрайнините на града, идентифициране на перфектния район за стартиране на проект за новия стадион.

Първата стъпка вече е направена, като Милан са избрали архитектурна фирма за проекта. Дизайна на новия стадион е поверен на американския гигант Manica.

Потвърждение за избора идва пред Gazzetta dello Sport от представители на групата: „Горди сме, че бяхме избрани да създадем дизайна на новия стадион. Ще работим, за да гарантираме, че резултатът от проекта е достоен за този изключителен клуб, града и на всички фенове по света”.

Новото съоръжение ще бъде построено в района на Сан Франческо в Сан Донато и в тази първа фаза на планиране могат да се появят насоките, с които ще бъде изградено. Новият стадион на Милан ще има около 70 хиляди места, като ще бъде структуриран на два етажа, а не на три като Сан Сиро. В съоръжението ще има най-големите гигантски екрани с първокласни места и зони за гостоприемство. На входа ще има магазин и 300-метров музей, а отвън огромен площад, ресторанти, барове и клубове.