Милан разби Лече като гост и гледа към зона Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на Милан записа убедителен успех с 4:1 при визитата си на Лече в двубой от 27-ия кръг на Серия “А”. Това бе първи мач за двата тима от над 3 месеца насам, а “росонерите” демонстрираха по-високата си класа и си тръгнаха заслужено с трите точки от “Стадио Виа дел Маре”.

Старши-треньорът на Милан направи 2 промени в сравнение със състава, на който бе гласувал доверие в 1/2-финалния мач реванш срещу Ювентус. Тео Ернандес и Сами Кастийехо се завърнаха в титулярния състав на “росонерите”, докато Давиде Калабрия и Лукас Пакета останаха резерви. Златан Ибрахимович отново не бе на разположение на Пиоли заради контузия, като нападението на “червено-черните” бе водено от Анте Ребич, който имаше подкрепата на Чалханоглу, Кастийехо и Бонавентура.

Отборът на Лече пък започна двубоя в схема 4-3-1-2. Нападението на домакините бе водено от Лападула и Фалко, а зад тях действаше Сапонара. В халфовата линия си партнираха Петричоне, Тачитидис и Манкозу, а пред вратаря Габриел започнаха Рисполи, Лучиони, Мекариело и Калдерони.

Тимът на Милан започна по-активно срещата и създаде първите голови ситуации. В 14-ата минута вратарят на домакините Габриел се намеси при удар на Бонваентура, а малко след това отрази и шут на Сами Кастийехо. Милан продължи да натиска и Франк Кесие тества вратаря на Лече, който отново се намеси чудесно. В 26-ата минута Милан заслужено поведе в резултата, след като Кастийехо прати топката в мрежата след отлична асистенция на турския национал Хакан Чалханоглу.

В края на първата част на двубоя на “Виа дел Маре” имаше доста интересни моменти. Бранителят на Милан Симон Кяер се контузи в 40-ата минута и бе заменен от Матео Габия. В продължението Джакопо Петричоне шутира опасно покрай вратата на гостите. “Росонерите” пък имаха шанс за попадение чрез резервата Габия, но Габриел не допусна втори гол. В ответната атака Лече пропусна страхотен шанс да изравни резултата чрез Лападула.

Първите 7-8 минути на втората част не загатваха за това, което ще се случи в последствие. В рамките на 4 минути паднаха 3 гола на “Виа дел Маре”. В 54-ата минута Лече стигна до изравнителен гол чрез Манкосу, който се разписа от дузпа – 1:1.

След изпълнението на центъра обаче Милан организира добра атака и Бонавентура затрудни Габриел, а при добавката Чалханоглу вкара за 1:2. Две минути по-късно Анте Ребич получи чудесен пас от Чалханоглу и не сбърка сам срещу Габриел за 3:1 в полза на “росонерите”.

Милан сложи точка на спора в 72-рата минута, когато резервата Рафаел Леао вкара четвърти гол за гостите. Бразилецът се разписа с глава за 1:4 след отлично подаване на Андреа Конти. В оставащите минути “росонерите” продължиха да доминират, но ново попадение не падна.

Със завоюваните три точки отборът на Милан спечели две позиции в таблицата и вече е на 7-ото място с актив от 39 точки, колкото има и шестият Наполи, но е с мач по-малко. Тимът на Лече пък остана в опасната зона на 17-ото място с 25 пункта до името си.