Милан разби Сампдория и се доближи до топ 4
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Росонерите" не са загубили надежда за участие в Шампионска лига през следващия сезон.

Милан победи Сампдория с 3:1 в мач от 36-тия кръг на Серия А. С победата “росонерите се доближиха до Лацио и Интер, на които обаче тепърва им предстои да изиграят своите мачове от кръга.

Първото полувреме зарадва зрителите, тъй като предложи четири гола. Резултатът бе открит в 9-ата минута от Рафаел Леао, на когото асистира Браим Диас.

Радостта на домакините обаче скоро бе попарена от вечния Фабио Куалярела, който изравни в 20-ата минута. Това бе първо попадение за 40-годишният нападател от началото на сезона.

В остатъка от полувремето обаче Оливие Жиру се развихри и съкруши шансовете на Сампдория. Той даде аванс на Милан за втори път в 23-ата минута след нова асистенция на Браим Диас, а в 29-ата вкара второто си попадение в мача от дузпа.

През втората част голеадата на “Сан Сиро” продължи. Браим Диас гарнира двете си асистенции с попадение в 63-ата минута, а само 5 по-късно Оливие Жиру оформи своя хеттрик.

Сампдория се намира на последната позиция в Серия А и тимът знае, че няма шанс за спасение. В оставащите двубои до края, единствената цел пред футболистите на тима ще бъде да запазят както своята чест, така и тази на отбора си.