Милан се справи и с Наполи, Ибра с два гола

Милан се справи и с Наполи, Ибра с два гола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наполи завърши мача с 10 играчи заради червения картон на Тимо Бакайоко

Златан Ибрахимович реализира два гола, за да вдъхнови Милан за ключова победа с 3:1 като гост на Наполи в дербито на осмия кръг в Серия А.

39-годишният таран се разписа в 20-та и 54-та минута, а малко след това трети негов гол бе отменен заради засада.

Статистиците веднага обявиха, че ветеранът е точен в осми пореден мач за Милан и вече има 10 гола от началото на сезона, с два повече от звездата на Ювентус Кристиано Роналдо и с три повече от топреализатора на Интер Ромелу Лукаку.

Неприятната новина за феновете на Росонерите бе, че Ибра получи разтежение в бедрото и бе заменен.

Дрис Мертенс бе дал надежди на домакините с гол в 63-та минута, а малко след това Тимуйе Бакайоко бе изгонен за втори жълт картон. В добавеното време на срещата Йенс Хауге наказа домакините с трети гол.

Милан продължава да оглавява класирането без загуба от началото на сезона. “Червено-черните” имат 6 победи и 2 равенства, като събраха актив от 20 точки, две повече пред приятната изненада Сасуоло. Наполи е на шестата позиция с 14.

В двубоя с Наполи Милан бе воден от помощник треньора Даниеле Бонера, който още в началото трябваше да взима сериозно решение. Симон Кяер получи разтежение и изглеждаше, че ще бъде заменен. Датчанинът обаче стисна зъби и остана на терена.

Наполи – Милан 1:3
Голмайстори: 0:1 Златан Ибрахимович (20), 0:2 Златан Ибрахимович (54), 1:2 Дрис Мертенс (63), 1:3 Йенс Хауге (90+4)

Наполи: Мерет, Ди Лоренцо, Манолас, Кулибали, Руи, Бакайоко, Руис, Лосано (56 – Жиелински), Политано (68 – Петаня), Инсинье, Мертенс

Милан: Донарума, Ернандес, Романьоли, Кяер, Калабрия, Кеси, Бенасер, Салемакерс (73 – Кастийехо), Чалханоглу (87 – Крунич), Ребич (73 – Хауге), Ибрахимович (79 – Коломбо)