Милан срази Монца на “Сан Сиро”, сръбски талант с мечтан дебют
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
18-годишният Ян-Карло Симич дебютира за "росонерите" с попадение

Милан записа лесна победа с 3:0 над Монца у дома в среща от 16-ия кръг на Серия А. Головете за домакините отбелязаха Тижани Райндерс, Ян-Карло Симич и Ноа Окафор.

С тази победа Милан вече има 32 точки и е на трето място в класирането на пет точки зад Ювентус и на шест от лидера Интер. Тимът на Монца пък остана с 21 точки на 11-ата позиция в таблицата на Серия А.

Още в четвъртата минута Милан поведе. Рейндерс дриблира между петима играчи на Монца и с прецизен удар успя да да мушне топката между краката на Ди Грегорио, който видя как кълбото влиза в мрежата – 1:0.

Ди Грегорио се намеси добре в 28-ата минута при шут на Алесандро Флоренци. В края на първата част Милан удвои аванса си. Рафаел Леао пусна остър пас в наказателното поле, където влезлият като резерва юноша на Милан – Ян-Карло Симич, засече за 2:0. Младият футболист замени Побега в 24-ата минута и дебютира по мечтания начин за “росонерите”.

В 61-ата минута Монца можеше да се върне в мача чрез Андреа Колпани. Футболистът на гостите се оказа очи в очи с Майк Менян, но френският национал направи чудесн спасяване.

Четвърт час преди края на срещата Милан вкара трето попадение. Оливие Жиру намери Ноа Окафор и швейцарският нападател оформи крайния резултат 3:0.