google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Милан допусна изненадваща загуба на собствен терен от Дженоа с 1:2 в двубой от кръг номер 26 на италианската Серия “А”, който се игра без публика заради мерките за сигурност в Италия около коронавируса. Попаденията за гостите отбелязаха Горан Пандев и Франческо Касата, докато точен за “росонерите” бе Ибрахимович.

Дженоа се намираше в зоната на изпадащите и влезе като аутсайдер в тази среща. Тимът от Генуа обаче прогресира до 17-ото място след успеха си с 2:1 на ‘Сан Сиро’ като има равен брой точки с 18-ия Лече. Милан пък остана на 7-ата позиция с 36 пункта.

Милан имаше първия шанс за гол в мача, но Чалханоглу не успя да вкара в петата минута. Две по-късно тимът на Дженоа откри резултата. Санабрия комбинира с Пандев, който от близо не сгреши за 0:1. “Росонерите” имаха шанс за изравнително попадение в 17-ата минута, когато вратарят на гостите спаси удар с глава на Златан Ибрахимович.

Домакините изпуснаха някои положения и бяха наказани. Малко преди почквата Шьоне подае към Касата, който с прецизен удар вкара второ попадение за Дженоа – 0:2.

След почивката Милан бе по-активният отбор на терена. Чалханоглу и Ибрахимович имаха положения за гол, но не успяха да вкарат. Все пак в 71-вата минута Златан вкара почетно попадение за “росонерите”. Малко след това бившият шведски национал имаше шанс за второ попадение, но не успя да се разпише. В крайна сметка Милан загуби домакинството си на Дженоа и не успя да се доближи до топ 4.