Милан затвърди мястото си в топ 4 с успех над Аталанта
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Росонерите" спечелиха срещу директен конкурент за челната четворка

Милан записа победа с 2:0 срещу Аталанта на “Стадио Сан Сиро” в двубой от 24-ия кръг на Серия А. “Росонерите” постигнаха важен успех в битката за топ 4 срещу директен конкурент и направиха важна крачка за участие в Шампионска лига през следващия сезон.

С този успех тимът на Стефано Пиоли събра 47 точки и заема 3-ото място в класирането на италианския шампионат. Аталанта пък остана с 41 точки на 6-ото място и за момента има аванс от шест пункта пред Болоня.

Милан тотално надигра своя опонент на “Сан Сиро” и дори можеше да спечели с по-голям резултат, докато Аталанта не създаде почти нищо в офанзивен план и вратарят на “росонерите” Майк Менян нямаше работа в хода на целия мач.

Първото попадение за Милан падна в 26-ата минута с извезстна доза шанс. Бранителят Тео Ернандес отправи удар от далечна дистанция, като топката срещна гредата и се отби в гърба на вратаря Хуан Мусо, за да влети в мрежата – 1:0.

До почивката Милан можеше да увеличи аванса си, но Рафаел Леао пропусна добра ситуация, както и Тео Ернандес.

През втората част играчите на Аталанта продължиха да бъдат пасивни, надявайки се да организират добра контра атака и да изненада съперника. В средата на полувремето Леао и Браим Диас бяха близо до попадение. Милан продължи да атакува и Жуниор Месиас също пропусна добра ситуация.

В 74-ата минута в игра за Милан се появи Златан Ибрахимович след дълго отсъствие. Шведският ветеран замени Оливие Жиру.

В  86-ата минута Месиас вкара втори гол за домакините в мача след асистенция на Леао. Това бе попадение за 31-годишния нападател във втори пореден мач.

Аталанта така и не затрудни съперника и не успя да стигне до почетен гол, като резултатът на “Сан Сиро” означава, че допускат четвърто поражение в последните пет мача във всички турнири.