Министър Кралев обяви: Без публика на мачовете до пролетта!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Видя се, че има фенове на няколко клуба в България, които демонстративно не спазваха мерките"

Министърът на спорта Красен Кралев обяви, че футболните двубои в България ще бъдат провеждани без публика до пролетта. Министър Краев заяви, че решението идва, след като е показано „демонстративно неуважение към компромиса“ от страна на феновете на няколко клуба.

Припомняме, че в момента има заповед от министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, с която се забранява присъствието на публика на спортни събития, като изключение бе направено само за Sofia Open, който се проведе в „Арена Армеец“. По думите на Кралев, изключението за тенис турнира е направено, тъй като “тенис публиката има съвсем друго поведение”.

“Видя се, че на места мерките се спазваха безупречно. Но също така се видя, че има фенове на няколко клуба в България, които демонстративно не спазваха мерките – не се слагаха маски, не се спазваше отстоянието. Аз съм категоричен, че ако мерките се спазват – ако има две седалки между хората, ако те са с маски и не си крещят в лицата – риск от зараза няма. Имаше демонстрирано неуважение към компромиса, който направихме. Затова се стигна до това решение”,

“Сега няма да има никакви изключения. Предложените от правителството мерки, ако се спазват, са абсолютно достатъчни да се ограничи заразата. Не трябва да се стига до крайности. Малко повече дисциплина е необходима. Не може да се мисли по-рано от март месец за това нещо (отваряне на стадионите). Така или иначе първенствата спират през зимата. В зависимост от ситуацията, тогава (при подновяването на футболния сезон през 2021 г.) ще се вземе адекватно решение”, заяви Кралев в ефира на „Дарик“.