Кралев: Не мога сам да взема решение за отваряне на стадионите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Полагаме усилия, изчакваме здравните власти да анализират ситуацията, и ако има възможност, ако ситуацията е подходяща, ще отворим стадионите"

Връщането на феновете на стадионите все още няма да се случи, като освен това няма конкретна дата за това, обяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Той добави, че не може да бъде взето еднолично решение, като първо здравните власти трябва да анализират ситуацията.

“Отварянето на стадионите за публика не е решение, което министърът на спорта може да вземе сам. Знаете, че винаги съм бил най-големият лобист за спорта. Все пак трябва да сме разумни и здравето на хората ни е приоритет. Полагаме усилия, изчакваме здравните власти да анализират ситуацията, и ако има възможност, ако ситуацията е подходяща, ще отворим стадионите.“

“Ние се стараем в условия на пандемия да организираме по невероятен начин много тежки състезания. Ще бъдем домакини на олимпийската квалификация по борба. И там ще ни трябва публика. Водим преговори с Международния олимпийски комитет да поемем домакинството на олимпийската квалификация по бокс. Ако Лондон откаже, вероятно ще ни я дадат на нас. И там ще ни трябва публика. Но трябва да се съобразим с мнението на лекарите, защото утре те са на първа линия, те отнасят най-голямата тежест в борбата с коронавируса. Трябва да имаме малко по-голямо търпение. Виждате, че състезанията в цяла Европа се провеждат без публика, а на много места се отменят“, добави Кралев в Русе.

По думите на министър Кралев България е една от държавите, които имат детайлно разработен план и спазват се стриктно противоепидемични мерки, а в същото време се дава възможност да се провеждат големи състезания.

“И аз искам да ходя на спортни събития заедно с феновете. Още малко търпение и мисля, че и този проблем ще бъде разрешен”, каза още Кралев.