Министерски съвет: Всички спортни прояви без публика
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Всички спортни прояви в страната ще трябва да се проведат при закрити врата. Такова предложение внесе специалния Кризистен щаб, който трябва да се бори с разпространението на заразата от коронавирус. Предложението е гласувано от Министерския съвет и скоро ще бъде със статут на заповед.

Предложението е внесено във връзка с четиримата заболели от коронавирус в България. Вече официално са отложени всички масови, включително и спортни, събития в областите Плевен и Габрово.

Към предложението се отнасят всички срещи от efbet лига и Втора лига. Специално за тях бе подчертано, че трябва да се играят без публика.

„Затваряйте всички“ – коментира и премиерът Бойко Борисов по време на съвещанието на Министерския съвет – „Ако така продължи заразата, сигурен съм че ще отложат и олимпийските игри“ – допълни министър-председателя.

Още няма информация дали наредбата ще се отнася и към днешните мачове. В efbet лига предстоят срещи между Славия и Ботев (Пловдив), Лудогорец и Дунав, а във второто ниво Спартак (Варна) срещу Ботев (Гълъбово).