Миро Киров с личен празник
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Европейският вицешампион навършва 30 години

Зарадвалият привържениците на българската борба със сребърен медал в категория до 74 килограма в свободния стил на европейското първенство във Варшава – Мирослав Киров, днес навършва 30 години.

Миро Киров с личен празник 1

Oще са пресни спомените от чудесното представяне на Киров на тепиха в полската столица, където по пътя към финалната схватка той преодоля последователно Малик Амине (Сан Марино), окичилия се с бронзов медал Мичъл Люис Файнсилвър (Израел) и Валентин Борзин (Молдова).

Това беше второто отличие от голямо първенство за родения в Сливен на 23 май 1991 година борец, който през 2014-а се окичи с бронзов медал от европейския шампионат във Вантаа (Финландия).

След успеха във Варшава Киров отдаде дължимото на онези, които винаги са го подкрепяли през годините – хората от неговото семейство.

Миро Киров с личен празник 2

“Посвещавам този медал на семейството си,” заяви Миро, който прави първите си стъпки в борбата, увлечен от успехите на Станка Златева, която е от Крушаре, откъдето пък е неговият баща.

“Те знаят колко усилия ми струва, лишения, труд и дълги отсъствия от дома.“

Екипът на 7 Спорт поздравя Киров с личния му празник и пожелава крепко здраве, незабравими моменти със семейството и купища спортни успехи!