Мишел Платини: Бях подготвен да чуя за смъртта на Диего Марадона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Французинът е очаквал смъртта на Диего Марадона, след като в последно време аржентинската легенда не е бил в добро състояние

Легендарният френски футболист Мишел Платини разкритикува Диего Марадона за някои от действията му в последните години и начина му на живот. Платини изненадващо заяви, че с оглед на “всичко, което се е случило през тези години”, е очаквал смъртта на великия аржентинец.

“Това е огромна загуба за футбола и тъга, но след всичко, което се случи през последните години, го очаквах. Аз бях подготвен един ден да чуя по радиото новината за смъртта на Диего Марадона,” заяви Платини в интервю с френския медиум L’Equipe. Французинът пояснява, че когато е видял Марадона „да говори или да се движи с мъка“, той е бил наясно, че състоянието на аржентинската легенда не е добро и нещата са зле.

“По един или друг начин се подготвяш за лошите новини, но когато настъпи денят, разхлопва в сърцето ти, главата ти. Трудно е, идва носталгията и меланхолията”, добави той.

Платини изрази съжаление, че аржентинецът е бил заобиколен от лоша среда, която се е отразила зле на здравето му.

“Не го обвинявам за неговите грешки, а заобикалящата го среда. Всички, които бяха около него, се възползваха добре от това и не му оказаха помощ да се възстанови”, заяви Платини.

Французинът говори за първия път, когато се е изправил срещу Марадона през 1979 г. в Буенос Айрес и великите успехи, които той постигна в Неапол.

„Марадона беше син на държава, където футболът е крал, така че беше момче крал. Според мен няма да има три дни национален траур във Франция, когато Зидан или аз не сме там,” доавя още френската легенда.