Митко Илиев донесе поредна Купа за Локомотив Пловдив
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Лудогорец и Локомотив (Пловдив) завършиха при резултат 0:1 във финален двубой за Суперкупата на България, с който се открива и сезон 2020/2021 в родния футбол. През първата част двата тима си размениха по един гол, но и двете попадения бяха отменени заради засади. В 65-тата минута Икоко получи директен червен картон и остави играчите на Лудогорец с човек по-малко. В 89-тата минута превъзходен гол на Димитър Илиев донесе втората Суперкупа в историята на Локомотив (Пловдив).

През изминалия сезон тези два тима отново спориха за Суперкупата. Тогава Лудогорец спечели 4-тата си Суперкупа. Локомотив (Пловдив) един път е бил носител на това отличие- през 2004-та, когато „смърфовете“ надделяха срещу Литекс.

Павел Върба е заложил на новото попълнение Алекс Сантана в средата на халфовата линия, като партньор на Анисе. Атаката на „орлите“ води Марвис Чибота, зад него действа Дан Битон, а по двете крила – Каули Оливейра и Жоржиньо.

⚽ Стартов състав на Лудогорец срещу Локомотив (Пловдив)✔️ Направете вашите прогнози до началото на мача на…

Posted by PFC Ludogorets 1945 on Sunday, August 2, 2020

Наставникът на Локомотив (Пловдив) Александър Тунчев, който води отбора поради наказание на Бруно Акрапович, е заложил на стандартното 3-5-2. Атаката на „смърфовете“ е съставена от Анте Аралица и капитана Димитър Илиев. От втора позиция ще помага Лукас Салинас. Като халф-бекове оперират Йосип Томашевич и Бирсент Карагарен.

Стартовият състав на Локомотив за мача за Суперкупата с Лудогорец:Луков, Томашевич, Петрович, Масоеро, Алмейда,…

Posted by Lokomotiv Plovdiv on Sunday, August 2, 2020

Двубоят започна равностойно. С оглед на малкото време за подготовка и тежкото време, двата тима стартираха на по-ниски обороти. В 12-тата минута Витанов пострада тежко, след като се сблъска глава в глава с Анисе при едно единоборство и се наложи да бъде заменен от Давид Малембана.

В 19-тата добра атака на Лудогорец завърши с удар на Дан Битон. Мартин Луков отрази, а при добавката Жоржиньо прати топката в мрежата. Голът обаче бе отменен заради засада на бившия играч на ЦСКА-София.

В 33-тата Локомотив изпълни заучено свободен удар. Аралица стреля с глава, но не уцели вратата. Пет по-късно Илиев комбинира с Аралица в пеналтерията, но страничната ножица на нападателя мина над вратата, пазена от Ренан.

Две минути преди края на първата част Умарбаев получи отдясно и навлезе в наказателното поле и стреля към вратата. Топката рикошира в бранител на „зелените“ и щеше да влезе във врата на Ренан, но Томашевич реши да я засече с глава и голът му бе отменен заради засада. Повторенията показаха, че крилото на „смърфовете“ може би е с няколко сантиметра зад гърба на отбраната, но ако не бе играл с топката, тя така или иначе щеше да навести мрежата на Ренан.

В следващата атака Луков сбърка и Чибота засече с глава към опразнената врата, но коженото кълбо попадна извън очертанията на вратата.

В продължението много силен удар от воле на Аралица бе отразен по страхотен начин от Ренан дос Сантос.

Край на първото полувреме! 🇧🇬Лудогорец и Локомотив (Пловдив) се оттеглят на почивката при нулево равенство.

Posted by Efbet Лига on Sunday, August 2, 2020

Второто полувреме започна равностойно, а първата опасност се откри пред символичните гости от Пловдив. Умарбаев отне една топка в средата на игрището, спечели терен и пусна хубав пас към Аралица. Хърватинът излезе сам срещу Ренан, но се забави твърде много и Григоре възстанови позиция и успя да блокира последвалия удар, след което топката попадна в ръцете на бразилския страж на Лудогорец.

Локомотив стигна до още един страхотен шанс в 63-тата минута. Карагарен проби по дясното крило и пусна по земя за Салинас. Аржентинецът стреля от 5-6 метра, но в обсега на Ренан, който отрази. Топката попадна в Аралица, чийто удар бе блокиран от Георги Терзиев.

Две минути по-късно Джордан Икоко изблъска Масоеро при спряна игра и получи директен червен картон.

В 69-тата Карагарен опита изстрел, но Ренан пак спаси.

10-тина минути преди края на редовното време Локомотив опропасти още една чудесна възможност. Алмейда изпревари Чибота и нанесе удар с глава, но топката излезе над вратата.

Натискът на пловдивчани даде резултат в 89-тата минута. Диниш Алмейда намери Карагарен, който с външен фалц намери Митко Илиев в наказателното поле. Капитанът на “смърфовете” с първото си докосване засече топката от въздуха и прониза мрежата на Ренан.

Стартови състави:

Лудогорец: Ренан, Икоко, Терзиев, Григоре, Таута, Сантана, Анисе, Жоржиньо, Битон, Каули, Чибота;

Локомотив (Пловдив): Луков, Алмейда, Масоеро, Петрович, Умарбаев, Витанов, Томашевич, Карагарен, Салинас, Илиев, Аралица;