Млада звезда на Ман Юнайтед е пред трансфер в Байер Леверкузен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Защитникът на Манчестър Юнайтед Тимъти Фосу-Менса е близо до трансфер в Бундеслигата

Според информация на Manchester Evening News, младата звезда на Манчестър Юнайтед Тимъти Фосу-Менса е на път да продължи кариерата си в Бундеслигата в тима на Байер Леверкузен през настоящия трансферен прозорец.

Фосу-Менса се присъедини към младежките формации на Манчестър Юнайтед през 2014 г. от холандския гранд Аякс. Универсалният защитник направи своя дебют в първия отбор през февруари 2016 г. при тогавашния мениджър Луис ван Гаал. Но оттогава 23-годишният играч се бор и да си осигури титулярно място. След като прекара повече от шест години в клуба, бранителят има само 30 мача за първия тим. Фосу-Менса имаше наеми в Кристъл Палас и Фулъм съответно през сезоните 2017/18 и 2018/19. След като се завърна в Манчестър Юнайтед през 2019 г., защитникът прекара по-голямата част от кампанията 2019/20 извън състава заради контузия, преди да направи някои включвания към края на сезона.

През лятото защитникът Диого Далот беше даден под наем на Милан и изглеждаше, че Оле Гунар Солскяер ще използва Тимъти Фосу-Менса като алтернатива на десния бек на Аарън Уан-Бисака. Това обаче не е така, тъй като холандският национал участва само три пъти във всички състезания до този момент. Вместо това, играчи като Аксел Туанзебе, Брандън Уилямс и дори Виктор Линдельоф бяха използвани на десния бек вместо Фосу-Менса. Бившият играч на Аякс влезе в последните шест месеца от договора си с Манчестър Юнайтед, а клубът му предложи договор до 2024 година, но талантливият защитник не прие предложението.

Солскяер потвърди миналата седмица, че 23-годишният футболист ще напусне клуба или този месец, или в края на сезона като свободен агент. И изглежда, че защитникът ще си тръгне през януари. Той е преследван от редица германски клубове, както и от Аякс. И докато самият играч беше разбран, че търси завръщане в Нидерландия, сега се казва, че преминаването му в Байер Леверкузен е почти сигурно. “Аспирините” ще платят 1,5 милиона британски лири на Манчестър Юнайтед за подписа на Фосу-Менса и ще подсилят защитата си.