Млади таланти: Ето кои ще са новите звезди на европейския футбол
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Алесандро Бастони  

Националност: Италия

Години: 20 години

Настоящ отбор: “Интер”

Централният защитник Бастони игра под наем един сезон за “Парма”, след което се прибра в „Интер“, като това се случи през лятото на миналата година. Той дебютира успешно през септември в Серия А.

Джонатан Дейвид

Националност: Канада

Години: 19 години

Настоящ отбор: “Гент”

Дейвид записа в актива си 11 гола от първите си 12 мача за Канада и взе ума на всички белгийски експерти по футбол. Последваха още повече от 20 точни удара за “Гент”, включително и 2 в груповата фаза на Лига Европа.

Ансу Фати  

Националност: Испания

Години: 17 години

Настоящ отбор: ” Барселона”

Фати ще бъде запомнен като най-младия голмайстор в Шампионската лига, когато успя да отбележи и да помогне за победата над “Интер” с 2:1 в последния месец от 2019 година. Това се случи само 40 дни след като навърши 17-та си година. Сега е горд притежател на капитанската лента на испанския отбор до 21 години.

Рийс Джеймс  

Националност: Англия

Години: 20 години

Настоящ отбор: “Челси”

Още с дебюта си в Шампионска лига Джеймс успя да отбележи гол. През изминалия сезон той беше под наем в отбора на “Уигън”, а в последно време името му се спряга като един от най-сигурните титуляри на “Челси”.

Михал Карбовник  

Националност: Полша

Години: 18 години

Настоящ отбор: “Легия” Варшава

Карбовник се прочу с това, че е на път да стане в най-скъпия играч, идващ от полската лига. Левият защитник в момента е титуляр в “Легия”.

Никола Моро  

Националност: Хърватия

Години: 21 години

Настоящ отбор: “Динамо” Загреб

Доскоро Моро беше извън терена поради тежка контузия, но вече отново играе. Има голяма вероятност да бъде поканен в националния тим на Хърватия.

Бубакари Сумаре  

Националност: Франция

Години: 20 години

Настоящ отбор: “Лил”

Сумаре заслужи уважението на феновете с отличното си представяне в средата на игрището и е сред младите таланти, които публиката се надява да види в развитие, въпреки, че неговият отбор не успя да се пребори и да прескочи групите на Шампионската лига.

Томас Таварес

Националност: Португалия

Години: 18 години

Настоящ отбор: “Бенфика”

Таварес беше титуляр в Шампионската лига през есента. С нетърпение очакваме новите му изяви.

Зиньо Ванхеусден

Националност: Белгия

Години: 20 години

Настоящ отбор: “Стандард”

Ванхеусден беше в отбора на „Интер“, след което миналата година се премести да играе в “Стандард”. Играе със замах и феновете го харесват много. Любопитен факт от биографията му е, че е наречен на бразилската звезда Зиньо, популярна през от 90-те години.

Ясин Адли  

Националност: Франция

Години: 19 години

Настоящ отбор: “Бордо”

Адли се присъедини към отбора си, пристигайки от ФК Пари Сен Жермен в началото на миналата година. Неговото впечатляващо попадение в двубоя с “Олимпик” Марсилия в последния месец от 2019 година и до ден днешен не може да бъде забравено. Разбира се, като се вземат предвид успехите на легендарния му треньор – полузащитника Пауло Соуса, всичко изглежда напълно логично.

Додо

Националност: Бразилия

Години: 21 години

Настоящ отбор: “Шахтьор” Донецк

Въпреки, че някои гледат на Додо с пренебрежение поради невисокия му ръст, той показа добри умения и в Украйна успя да се пребори за титулярно място в Шампионската лига. Преди да се премести игра за в португалския “Витория”.

Кан-ин Лий

Националност: Южна Корея

Години: 18 години

Настоящ отбор: “Валенсия”

Лий е най най-младият кореец играл досега в Шампионска лига. Той успя да вкара гол при дебюта си в Ла Лига, през септември миналата година.

Богдан Леднев

Националност: Украйна

Години: 21 години

Настоящ отбор: “Динамо” Киев

Леднев под наем в “Зоря” Луганск, а те жънат големи успехи през този сезон. Играчът впечатлява с умението си да реализира всички удобни положения и освен това е истинско страшилище при преките свободни удари.

Панайотис Рецос

Националност: Гърция

Години: 21 години

Настоящ отбор: “Байер” Леверкузен

Рецос е бивш футболист на “Олимпиакос”. Той се представяше отлично на терена, но играта му беше прекъсната заради контузия. Вече е отново във форма и може отново да всява страх у противника при майсторските си изпълнения от пряк свободен удар.

Томас Естевес 

Националност: Португалия

Години: 17 години

Настоящ отбор: “Порто”

Естевес игра в Младежката шампионска лига през изминалия сезон, а отборът му вече отхвърли две предложения за него от големи отбори като „Барселона“ и „Манчестър Сити“, което само по себе си е показателно.

Бленди Бафтиу

Националност: Косово

Години: 21 години

Настоящ отбор: “Балкани”

Бафтиу е изключително способен полузащитник, изявен голмайстор на косовската лига, а в актива си в момента има 10 попадения от изиграни 17 срещи. Нищо чудно да е от първите, които ще се сдобият с повиквателна за мъжкия национален отбор през 2020 г.

Райън Шерки

Националност: Франция

Години: 16 години

Настоящ отбор: “Олимпик” Лион

Шерки е считан за един от най-надеждните играчи в Лига 1, от които се очаква много занапред. Умението му да създава рисковани ситуации е голямо и не остава незабелязано. Той успя да вкара първия си гол преди да навърши 17 години и така се превърна в най-младият голмайстор на “Олимпик” Лион.

Фабио Силва

Националност: Португалия

Години: 17 години

Настоящ отбор: “Порто”

Негов баща е екс капитана на Португалия Хорхе Силва, а Силва продължи славата на рода, като се превърна в най-младия дебютант и голмайстор на “Порто” през октомври, когато току-що бе навършил 17 години.

Вадим Карпов  

Националност: Русия

Години: 17 години

Настоящ отбор: ЦСКА Москва

Карпов се прослави като най-млад руски защитник, тъй като е малко над 17 години. Талантът вече е основен титуляр в отбора си.

Трой Парът

Националност: Ирландия

Години: 17 години

Настоящ отбор: “Тотнъм”

Миналата година Парът започна игра в мъжкия национален отбор, а през декември игра и във Висшата лига. На него се възлагат големи надежди.

Арнор Сигурдсон

Националност: Исландия

Години: 20 години

Настоящ отбор: ЦСКА Москва

Сигурдсон отбеляза първото за страната си попадение през октомври миналата година и е „най-зеленият“ исландец в Шампионската лига.

Доминик Собослай  

Националност: Унгария

Години: 19 години

Настоящ отбор: “Залцбург”

Собослай взриви футболния свят с умението си да използва еднакво добре и двата си крака. Често пъти е сравняван с Пол Погба, а англичаните не спират да го наблюдават зорко. Доминик е и част от националния отбор на Унгария.

Душан Влахович  

Националност: Сърбия

Години: 19 години

Настоящ отбор: “Фиорентина”

Популярен във футболните среди като “новия Ибрахимович”, Влахович вече е втори сезон във Флоренция, а първият му договор е подписан, докато футболистът е едва на 15-годишна възраст. От него също се очаква много.

Калвин Стенгс – Нидерландия, 21 г., АЗ Алкмаар

Националност: Нидерландия

Години: 21 години

Настоящ отбор:  АЗ Алкмаар

Стенгс игра страхотно в АЗ Алкмаар и това не остана незабелязано. Скоро след това бързото крило направи дебют и в мъжкия отбор на Холандия.

Рафаел Леао

Националност: Португалия

Години: 20 години

Настоящ отбор:  “Милан”

Леао е в „Милан“ от миналото лято. Той е много хвален от експертите, дори си спечели прозвището „португалския Мбапе“, както и се твърди, че е по-успешен дори и от Кристиано Роналдо, когато е бил на неговите години.

Деян Кулусевски

Националност: Швеция

Години: 19 години

Настоящ отбор:  “Аталанта”

Кулусевски е под наем в “Парма” и не може да се включи в Шампионска лига миналата есен, но за Евро 2020 е сред един от фаворитите за получаване на повиквателна за включване в отбора на шведските национали.

Флорентино Луис  

Националност: Португалия

Години: 20 години

Настоящ отбор:  “Бенфика”

Луис е популярен с прякора си Октопода, защото подобно на него, пипалата му достигат до всички точки в центъра на терена. Борбата му за топката почти винаги се увенчава с успах, затова и е любимец на мнозина.

Майрън Боаду  

Националност: Нидерландия

Години: 18 години

Настоящ отбор:  АЗ Алкмаар

Боаду произхожда от семейство, емигрирало от Гана, но самият той е родом от Амстердам. Нападателят не пропуска попадения за Лига Европа и родното първенство.

Зурико Давиташвили

Националност: Грузия

Години: 18 години

Настоящ отбор:  “Рубин” Казан

Давиташвили има известен баща – нападателя Сулико Давиташвили. Талантливият полузащитник с лекота премина от грузинското в руското първенство.

Брайън Хил  

Националност: Испания

Години: 18 години

Настоящ отбор:  “Севиля”

Хил е първият испанец, роден след Милениума, който успя да се разпише в Лига Европа. Преди това пък, през април, стана най-младият голмайстор на тима в Ла Лига.

Жул Кунде  

Националност: Франция

Години: 21 години

Настоящ отбор:  “Севиля”

Кунде се прочу с таланта си и умението му да подава дълги пасове на терена. В момента е титуляр в отбора си, като играе за него от миналото лято.

Габриел Мартинели

Националност: Бразилия

Години: 18 години

Настоящ отбор:  “Арсенал”

Мартинели беше обявен за талант на века, при това от самия Юрген Клоп. Той е първият играч в отбора след Иън Райт, успял да вкара 4 попадения в началните си 4 срещи.

Ойан Сансет  

Националност: Испания

Години: 19 години

Настоящ отбор:  “Атлетик” Билбао

Впечатлени от представянето на Сансет, всички се надяват да го видят скоро и като част от националния отбор на Испания.

Домагой Брадарич  

Националност: Хърватия

Години: 20 години

Настоящ отбор: “Лил”

Брадарич вече се изяви като много надежден нападател и мнозина му предричат блестящо бъдеще.

Преди трансфера си във Франция, той беше титуляр за “Хайдук” Сплит.

Димитрис Емонуилидис  

Националност: Гърция

Години: 19 години

Настоящ отбор: “Панатинайкос”

Засега под наем, Емонуилидис успя да привлече вниманието с двата си гола, един от които срещу “Олимпиакос”, където се появи на терена като резерва.

Мейсън Грийнууд – Англия, 18 г., “Манчестър Юнайтед”

Националност: Англия

Години: 18 години

Настоящ отбор: “Манчестър Юнайтед”

Първото му участие като титуляр във Висшата лига беше през декември. Звездата на Грийнууд изгря на Астана”, когато, още преди да навърши 18 години, стана най-младият голмайстор на “Юнайтед” в Лига Европа.

Ноа Ланг  

Националност: Англия

Години: 20 години

Настоящ отбор: “Аякс”

Всички признават на Ланг невероятното му хладнокръвие и увереност, когато на терена стане напечено. Той е първият футболист с  хеттрик при дебюта си за “Аякс” от 1959 г. досега.

Тете  

Националност: Бразилия

Години: 19 години

Настоящ отбор: “Шахтьор” Донецк

Неслучайно в родината му го наричат “Урагана”. Неговата безпогрешна игра по дясното крило е наистина впечатляваща. Затова и отборът му го е оценил доста скъпо.

Яри Весхарен

Националност: Белгия

Години: 18 години

Настоящ отбор: “Андерлехт”

Весхарен беше едва на 17 години, когато стана най-младият голмайстор на европейското първенство до 21 години. Представя се отлично ивече бележи попадения при мъжете.

Магомед-Шапи Сюлейманов  

Националност: Русия

Години: 20 години

Настоящ отбор: “Краснодар”

Сюлейманов показа ясно колко големи са амбициите му и това дава надежда за неговите по-нататъшни успехи.

Страхиня Павлович  

Националност: Сърбия

Години: 18 години

Настоящ отбор: “Партизан”

Павлович е много вероятно да започне игра в „Монако“ и да дебютира дебютира за мъжкия национален отбор.

Денис Ман   

Националност: Румъния

Години: 21 години

Настоящ отбор: “Стяуа”

Ман досега неведнъж успя да впечатли с играта си родните фенове и вече е в очакване на голям трансфер в чужбина.

Букайо Сака

Националност: Англия

Години: 18 години

Настоящ отбор: “Арсенал”

Сака се представя отлично и след Аарън Рамзи е най-младият голмайстор на “Арсенал” в Лига Европа. Наскоро навърши 18 години и е считан за една от най-големите футболни надежди.

Мартен Вандевоорт  

Националност: Белгия

Години: 17 години

Настоящ отбор: “Генк”

Вандевоорт дебютира срещу “Наполи” преди да навърши 18 години и всички са единодушни, че следва стъпките на Симон Миноле. Той е и най-младият вратар, играл в Шампионската лига.

Диего Лаинес  

Националност: Мексико

Години: 19 години

Настоящ отбор: “Бетис”

Лаинес е считан за най-високоплатеният мексиканец, играещ в Европа. Невисокият му ръст от 1.67 см не го спира да играе страхотно и да е винаги на линия, ако се налага да надбяга съперник.

Едуардо Камавинга  

Националност: Франция

Години: 17 години

Настоящ отбор: “Рен”

Камавинга през настоящия сезон е от титулярите на „Рен“, където демонстрира отлична игра и впечатлява с бързината и уменията си. Негова е заслугата и за първия гол в Лига 1 в края на миналата година.

Одсон Едуранд  

Националност: Франция

Години: 21 години

Настоящ отбор: “Селтик”

Едуранд доби популярност най-вече със забележителното си хладнокръвие, което показа при всички рискови ситуации на терена. Така се превърна в звезда на в националния отбор на Франция до 21 години и един от най-важните реализатори на Шотландия.

Бубакар Камара  

Националност: Франция

Години: 20 години

Настоящ отбор: “Олимпик” Марсилия

Камара е титуляр за “Марсилия” през последните два сезона и въпреки, че не му достигат два сантиметра за ръст 1.80, неговите бързи и интелигентни решения на терена са много впечатляващи.

Секу Койта

Националност: Мали

Години: 20 години

Настоящ отбор: “Залцбург”

Койта успя да отбележи 6 пъти в първите си 7 срещи, а това определено заслужи овациите на феновете.

Франциско Тринкао  

Националност: Португалия

Години: 20 години

Настоящ отбор: “Брага”

Тринкао стана шампион на Европа до 19 години и се отличава със страхотни футболни умения, като порази феновете с многобройни зашеметяващи отигравания.

Списъкът е изготвен от Европейската футболна централа (УЕФА)