google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Боксовият промоутър Еди Хърн иска да изправи звездата на тежката категория на най-престижната ММА организация UFC срещу популярния боксьор Дилиън Уайт.Намеренията на агента на настоящия световен шампион Антъни Джошуа са Уайт и Нгану да се бият един срещу друг по боксови правила. Хърн е убеден, че подобен сблъсък ще предизвика интерес и изрази увереност, че президентът на UFC Дейна Уайт ще прояви желание да се захване с подобно начинание, защото харесвал такива мачове. Еди припомня, че Уайт прие присърце провеждането на такъв двубой в близкото минало, когато заедно с хора от боксовите среди изправи един срещу друг ирландската ММА звезда и непобедената по професионални правила боксова легенда Флойд Мейуедър – Джуниър.

Камерунецът Нгану дълго време говори за дебют в бокса и това е негова мечта от доста време. Той е готов да се бие с най-големите там, но първо ще трябва да се справи с Уайт, който е временен шампион в тежка категория на WBC. В момента няма изгледи Нгану да се бие скоро за титлата в UFC, защото организацията планира реванш между Миочич и Даниел Кормие, което означава, че Франсис има коридор за подготовка за подобен двубой.

Изглежда, че Дилиън също ще появи интерес, защото няма да се бие за безспорната титла на WBC, защото ще има реванш между Фюри и Дионтей Уайлдър. Това значи, че Нгану и Уайт ще трябва да чакат, а междувременно може да се изправят един срещу друг. И ако това изглежда налудничева хрумка с много неизвестни, почакайте да видите какво има да ви каже ди Хърн, който планира  виртуална пресконференция, която ще се излъчи на канала на Matchroom Boxing в Youtube.

От своя страна Дилиън заяви преди дни, че е готов за дебют в смесените бойни изкуства, макар че тогава назова втората о мащаб ММА организация в света – Белатор.

От своя страна Хърн едва ли лесно ще обърне поглед от намеренията си за този двубой. Междувременно британецът работи по организирането на дългоочакваната битка между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев. Въпреки всички неуредици в последно време и световната пандемия от Коронавирус изглежда, че това не само не е затворена страница, а реална алтернатива за профеионалния бокс за 2020-та година.