Много сняг и много голове при успеха на Царско село над Монтана
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Цели пет попадения паднаха през второто полувреме на стадион "Огоста"

Царско село записа успех срещу Монтана с 4:3 в последния двубой от 15-ия кръг на efbet Лига. Гостите имаха аванс от 2:0 след края на първото полувреме, а стартът на втората част се забави с около час, след като обилен снеговалеж заснежи терена на стадион „Огоста“. Линиите на терена бяха очертани с червена боя, а снежната покривка не се изчисти, но все пак двубоят продължи. През втората част на двубоя феновете на футбола пред телевизионния екран видяха цели пет попадения, но все пак “Царете” не изпуснаха аванса си от първата част.

Двубоят започна равностойно и имаше положения прд двете врати, като Балджийски имаше шанс да се разпише в 17-ата минута. След половин час игра Царско село порведе в резулата, като домакините имаха нещастието да си вкарат авготол. След центриране от корнер Александър Башлиев засече топката в собствената си врата – 0:1.

В 36-ата минута гостите удвоиха аванса си чрез Стефан Христов и се прибраха на почивка с два гола аванс. На полувремето натрупа много сняг на терена и домакините трябваше да се постараят да приведат терена във вид, който да позволява подновяването на срещата.

След около час забавяне, двубоят се поднови и Монтана започна ударно. Домакините набързо изравниха резултата с гол на Билал Бари и автогол на Антонио Георгиев.

Радостта на Монтана обаче бе кратка, тъй като две минути след изравнителния гол, гостите отново поведоха със страхотно попадение на Дилан Мертенс.

В 82-ата минута Царско село сложи точка на спора с четвърти гол. лед центриране от ъглов удар и няколко рикошета, топката попадна в Мартин Кавдански, който прати топката в мрежата на съперника – 2:4.

В добавеното време Монтана върна едно попадение чрез Владимир Айтов, но веднага след това главният съдия Георги Кабаков свири край на мача.

С победата в днешния двубой, Царско село вече има актив от 16 точки на 8-ата позиция, а Монтана е с 12 пункта на 12-ото място.