Моци остава на работа в Лудогорец, след като окачи бутонките
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Светослав Дяков ще продължи футболната си кариера

Шампионът Лудогорец ще изпрати две от легендите си – Козмин Моци и Светослав Дяков, преди първия мач от квалификациите на Шампионската лига, който ще се състои през юли, информира сайтът на “орлите”.

Козмин Моци слага край на футболната си кариера на терена и ще остане на работа в клуба. Скоро ръководството на разградчани ще обяви официално позицията на румънеца, който сътвори истински подвиг, спасявайки две дузпи в двубоя срещу Стяуа по пътя към групите на Шампионската лига през 2014 г.

Капитанът на тима Светослав Дяков смята да продължи футболната си кариера, въпреки че също е получил предложение за работа в Лудогорец.

„Дяков и клуба се договориха, че след края на състезателната му кариера може да се завърне и да получи длъжност в спортно-техническия щаб на десеткратния шампион.

Светослав Дяков е единственият футболист на “орлите” с десет титли. Името му ще остане със златни букви в историята на Лудогорец. Той е играчът, извел с капитанската лента тима в най-паметните мачове в европейските клубни турнири и българското първенство“, пишат още на страницата на Лудогорец

Светослав Дяков в Лудогорец

244 мача/7 гола – първенство
78 мача/2 гола – евротурнири
27 мача/2 гола – Купа и Суперкупа на България
349 мача/11 гола – общо

Козмин Моци в Лудогорец

190 мача/26 гола – първенство
81 мача/6 гола – евротурнири
26 мача/5 гола – Купа и Суперкупа на България
297 мача/37 гола – общо