Модерно е – чех пропуска Евро 2020, след като наруга тъмнокож
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Решението на УЕФА е скандално, тъй като липсват доказателства за обвиненията на играча на Рейнджърс

Бранителят на чешкия национален тим Онджей Кудела ще пропусне финалите на започващото следващия месец европейско първенство, след като европейската футболна централа УЕФА потвърди наказанието му от 10 мача за проява на расизъм.

Защитникът е с отнети права за клубни и международни мачове, след като халфът на Рейнджърс Глен Камара се оплака, че е бил обиждан от Кудела по време на мача в Лига Европа.

Скандалното в случая е, че няма доказателства за расистка обида, а УЕФА постанови санкцията единствено на базата на оплакването на Камара и неговия клуб.

Решението на УЕФА предизвика вълна от възмущение в Чехия, тъй като Кудела призна, че е напсувал тъмнокожия играч на шотландците, но отрече, че го е обиждал на расистка основа.

Самият Камара пък бе санкциониран за три срещи.

Заради обжалването чешкият национален селекционер Ярослав Шилхави бе оставил място в състава си за Кудела, който бе избран за най-добър защитник в родината си.

Чехия е Група D на Евро 2020 заедно с отборите на Англия, Хърватия и Шотландия. Любопитно е да се отбележи, че два от мачовете си чехите ще изиграят на стадион “Хемпдън Парк” в Глазгоу – града на Рейнджърс.

Срещата с Англия ще се състои на лондонския “Уембли”.