Монтана докосва промоцията в Първа лига след успех над Спортист
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ето как приключиха срещите от 33-ия кръг на Втора лига днес

Монтана е много близо до промоция в Първа Лига, след като постигна изключително важен успех с 1:0 над Спортист Своге в мач от 33-ия кръг на Втора лига. Единственото попадение бе дело на Борислав Дамянов в 78-ата минута.

С успеха северозападният тим се изкачва до петата позиция с актив от 55 точки, докато Спортист е 10-и с 42.

Преди това в един от ранните мачове Марица (Пловдив) допусна изненадваща загуба с 1:2 от Септември (Симитли) в домакинството си.

Гостите играха с човек по-малко още от 23-ата минута, но успяха да вземат пълния комплект от точки. В 23-ата минута стражът на гостите Антонио Моси получи червен картон за игра с ръка извън наказателното поле, но неочаквано Септември откри резултата с гол на Кристиян Михайлов в 53-ата минута.

Четири минути след като измина час игра Мариян Тонев изравни с дежурния си гол за Марица през този сезон.

Десет минути преди края обаче пловдивчани получиха нов гол във вратата си, като този път Наджиб Шибу беше точен за Септември с удар от близка дистанция.

По същото време Струмска слава и Созопол не излъчиха победител в мача помежду им. Срещата на Градския стадион в Радомир не предложи кой знае колко атрактивен футбол и зрителите видяха малко ситуации пред вратарите Драгомир Петков и Стамен Бояджиев.

Най-интересният момент дойде в 75-ата минута, когато гостите от Созопол останаха с човек по-малко на игрището, но това не помогна на футболистите на Юри Васев да вземат трите точки.