google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Монтана атакуваше през по-голямата част от мача, но не успя да стигне до така важните три точки

Отборите на Монтана и Ботев Враца не излъчиха победител след реми 1:1 в двубой от последния кръг на родното първенство на стадион “Огоста”. Този резултат означава, че Ботев Враца запазва 12-ото си място в класирането на елитната А група и ще играе на бараж за оцеляване срещу Септември, докато Монтана остана на 13-ата позиция с две точки по-малко от врачани и е вторият изпадащ от Първа лига.

В 7-ата минута Давид Кики получи извеждащо подаване и комбинира с Тони Тасев, чийто удар бе неточен. Малко след това Кики пробва удар от далечна дистанция, но топката излезе в аут.

Монтана продължи да има превес и в средата на полувремето Николай Минков стреля от границата на наказателното поле, но топката се отби от крака на футболист на съперника и домакините стигнаха само до корнер, от който не последва нищо интересно.

Домакините поведоха в резултата в 34-ата минута чрез Давид Кики, който правеше много силен мач. Той бе изведен по чудесен начин от Тони Тасев и прехвърлящ удар не остави шансове на Красимир Костов – 1:0.

Монтана обаче не успя дълго да задържи преднината си. Четири минути по-късно Ботев изравни чрез Дориан Бабунски, който получи дълга топка от Атанас Зехиров и спечели единоборството с играч на домакиите, след което преодоля Благой Макенджиев за 1:1.

Домакините бяха наясно, че само победата може да ги спаси. Те стартираха силно и второто полувреме на срещата и в 47-ата минута Николай Минков стреля покрай вратата на Красимир Костов.

В 51-ата минута Тони Тасев стреля в аут, а малко след това отново той затрудни Красимир Костов, но вратарят се намеси и изби в ъглов удар.

В 77-ата минута Давид Кики получи отлично центриране в наказателното поле, но Мартин Николов го изпревари и насочи топката към собствената си врата, но Краси Костов спаси.

120 секунди по-късно Тони Тасев направи сериозен пропуск за домакините и резултатът остана непроменен.

До края на двубоя играчите на Монтана позагубиха сили и не успяха да създадат нови добри шансове, за да затруднят Краси Костов и да стигнат до успеха.