Монтана нанесе шеста загуба на Славия от началото на сезона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Монтана победи Славия с резултат 2:1 на стадион “Огоста” в среща от кръг номер 8 на efbet Лига. Тони Тасев и Билал Бари бяха героите за домакините, вкарвайки по едно попадение. Точен за “белите” пък бе Георги Вълчев. Това бе нов слаб резултат за столичани от началото на сезона, като те допуснаха шеста загуба в осем двубоя в първенството.

В 11-ата минута възпитаниците на Никола Спасов откриха резултата. Николай Минков напредна в половината на съперника и подаде към Тони Тасев, който овладя топката на границата на наказателното поле и с мощен шут не остави шансове на Антонис Стергиакис – 1:0.

Шест минути по-късно талантът на гостите Филип Кръстев се контузи и бе заменен от Георги Вълчев. Именно Вълчев изравни пет минути след това, след като се възползва от асистенция на Калоян Кръстев – 1:1.

В 29-ата минута Монтана отново излезе напред с гол на нападателя Билал Бари. Той получи подаване от Тони Тасев и на празна врата възстанови аванс на домакините. До края на първото полувреме нов гол не падна и монтанчани се прибраха с гол преднина на почивката.

В 55-ата минута Благой Макенджиев се намеси добре при удар на Андреа Христов и запази аванса на Монтана. Секунди по-късно вратарят на домакините отново се отличи с добра проява.

В следващите минути положенията за гол на стадион “Огоста” липсваха. Към края на двубоя Сергей Георгиев се бе устремил да отбележи трети гол за Монтана, но Андреа Христов се намеси отлично.

До края на срещата Славия така и не успя да изравни резултата, с което записа четвърта поредна загуба на чужд терен в лигата. “Белите” останаха с 4 точки на 13-ото място в таблицата. Монтана пък събра 11 точки и прогресира до 8-ата позиция в класирането.