Моралес: “Занев и Жеферсон също остават в София”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
По-рано се разбра, че вратарят Евтимов няма да пътува за Швейцария

Временният наставник на ЦСКА София Даниел Моралес обяви, че в групата му за дуела с швейцарския Йънг Бойс в Лига Европа няма да попаднат бранителите Петър Занев и Жеферсон.

Освен тях на самолета няма да се качи и дебютиралият с екипа на Армейците вратар Димитър Евтимов.

“Групата е голяма,” обяви Моралес. “Жеферсон остава в България, както и Димитър Евтимов. Митко не се чувства добре. Петър Занев също ще остане тук. Проведох разговор с него и той ще остане, за да се излекува.”

Относно Евтмов, от ЦСКА отрекоха, че е възможно да става дума за позитивна проба при направените тестове за коронавирус.

„Не става дума за позитивен тест. Ако е такъв по протокол ние трябва да го обявим“, коментираха от клуба, допълвайки, че стражът не е тренирал превантивно след мача с Царско село.

“Отиваме с амбиция отборът на играе добър футбол,” коментитира предстоящия сблъсък на швейцарска земя Моралес.

“Мачът с Рома има много позитивни неща. Видяхме колективен дух, отборна игра, където този отбор трябва да показва постоянство с този дух. Това беше добър пример за предстоящия мач срещу Йънг Бойс.

„Това е трети кръг. Мисля си, че ако излезем победители от този мач имаме шансове за класиране напред. Остават още мачове, но това ще ни даде възможност да направи крачка напред и да се борим за първи места в групата.”

Предводителят на Червените обяви, че едва днес ЦСКА ще тренира на изкуствен терен и това ще стане по време на официалната тренировка на отбора.

“Днес имаме тренировка на изкуствен терен. По-различно е. Топката върви по-бързо, но момчетата са играли на изкуствена трева. Това е предимство за домакините, но ни е се съобразяваме с това.

“По принцип се говори, че на изкуствен терен има повече травми, но както виждате може да се случат навсякъде. Това е последно поколение трева, която е разрешена от УЕФА, но не мисля, че това ще повлияе на крайния резултат.

“Йънг Бойс е шампион на Швейцария. Отборът играе атрактивен, силов и бърз футбол. Използват всички възможности на големия си терен. Всеки мач е различен и ние трябва да се приспособим“.