Реал Мадрид не остави шансове на Валенсия и е на финал за Суперкупата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Реал Мадрид срази Валенсия с 3:1 в първия 1/2-финален двубой от турнира за Суперкупата на Испания, провеждащ се в град Джеда, Саудитска Арабия.

“Белият балет” не остави шансове на “прилепите”, като вкара две попадения още до почивката, за да установи контрол върху срещата на стадион “Крал Абдула”.

Въпреки липсите на осовни играчи като Карим Бензема, Гарет Бейл и Еден Азар, Реал Мадрид доста лесно се справи със Валенсия. “Белият балет” имаха известна доза шанс да поведат в резултата, след като откриващият гол в мача ба дело на Тони Кроос директно от ъглов удар. Вратарят на Валенсия – Хауме, не бе достатъчно концентриран и бе излязал много напред, давайки указания на играч на “прилепите”. Кроос моментално завъртя топката от флагчето за корнер като изпълнението му се оказа брилянтно и Реал поведе с 1:0.

Валенсия можеше да изравни в резултата в 29-ата минута, но нападателят Кевин Гамейро стреля неточно от чиста позиция. “Лос че” нямаха много други положения за гол през първата част. Реал Мадри пък удвои аванса си в 39-ата минута, когато Иско прати топката мрежата на Хауме за втори път. Сръбският национал Лука Йович можеше да вкара трети гол за “белия балет” преди почивката, но пропусна от изгодна позиция.

Второто полувреме бе равностойно като двата тима си размениха по един гол. В 66-ата минута Модрич се възползва от свободно пространство и с прецизен удар в наказателното поле направи аванса на своя тим класически, с което окончателно уби интригата в мача. Валенсия зарадва феновете си, пропътували разстоянието до Саудитска Арабия с почетно попадение, след като капитанът Дани Парехо се разписа от дузпа в 90-ата минута.

Така Реал Мадрид очаква своя съперник на финала в турнира за Суперкупата на Испания. Опонентът на “белия балет” ще бъде определен в четвъртък вечер, когато един срещу друг излизат Барселона и Атлетико Мадрид.

Играчите, които имат активна palms bet регистрация в България могат да използват специалните предложения на букмейкъра за финалния сблъсък.