Моуриньо може да изведе Рома за последно в неделя срещу Каляри
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Босът на "вълците" обмисля раздяла със Специалния

Жозе Моуриньо е близо до изхода на “Стадио Олимпико”. Специалния може и да не продължи да бъде начело на Рома след недея. Съдбата на специалиста зависи от предстоящия мач с Каляри в неделя. Медията „Corriere dello Sport“ твърди, че при негативен резултат Моуриньо ще бъде уволнен.

Собственикът на Рома Дан Фридкин е имал намерение да освободи Моуриньо още след поражението с 1:4 от Дженоа, но спорният директор Тиаго Пинто го е разубедил. За момента Специалния продължава да води Рома и той трябва да мотивира футболистите си да спечелят срещу Каляри.

Фридкин вече е набелязал заместник на Жозе като има желанието да се възползва от предстоящата пауза за националните отбори, за да назначи доскорошния селекционер на Германия Ханзи Флик. Спекулира се из медиите, че Антонио Конте е потенциален наследник на Моу, но е малко вероятно бившият треньор на Ювентус да започне работа на “Стадио Олимпико”.

Тимът на Рома се намира на 13-о място във временното класиране на Серия А след седем изиграни кръга, като “вълците” са  с едва осем точки от 21 възможни. В Лига Европа воденият от Моуриньо отбор има два успеха в две срещи.