Моуриньо преди дербито с Ливърпул: Имат само един контузен играч
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Въпреки думите на Жозе, отсъстващите в "червените" са седем

Наставникът на Тотнъм Жозе Моуриньо заяви, че предстоящият им съперник Ливърпул има само „един контузен”, въпреки че техният треньор Юрген Клоп ще бъде лишен от услугите на седем футболисти за двубоя с “шпорите” в средата на седмицата.

Освен това под въпрос за срещата с Тотнъм са Жоел Матип и Наби Кейта. Освен тях в Ливърпул с контузии са Върджил ван Дайк, Джо Гомес, Тиаго Алкантара, Джеймс Милнър, Джердан Шакири, Костас Цимикас и Диого Жота, които няма да са налични за мача, след като лично Клоп потвърди тази новина на брифинга си.

„Алисон не е контузен. Александър-Арнолд не е контузен, Матип сигурно ще играе. Фабиньо не е контузен, Робъртсън не е контузен, Хендерсън, както и Вайналдум не са контузени. Мохамед Салах също не е контузен, Фирмино не е контузен, Мане не е контузен”, заяви Жозе Моуриньо.

„Ван Дайк е контузен, а той е много добър играч. Дайте ми списъка с играчите, които са контузени в отбора им и ще направим сравнение с най-добрия им стартов състав. Мога да ви дам 10 контузени играчи в Тотнъм. Имаме две деца до 16 години, двама до 21-годишна възраст и трима до 23. Не можем да разчитаме на Ламела и Танганга, така че ето ви 10 играчи.

„Лорис контузен ли е? Не. Алдервайрелд контузен? Не. Дайър контузен? Не. Регилон контузен? Не. Хари Кейн? Не. Сон контузен? Не. Лукас Моура контузен? Не. Контузиите са част от футбола. Милнър е контузен, Ламела също. Всеки клуб има контузени играчи. Ливърпул има голяма липса, която е Ван Дайк”, заяви Моуриньо.