Моуриньо: Работя за Рома, но индиректно и за италианския футбол
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
“Първата ми стъпка в Рома е да опозная всички", заяви Специалния, след като бе представен за треньор на "вълците'

След като изкара задължителната за Италия карантина, Жозе Моуриньо бе представен като треньор на Рома. Португалецът ще изведе днес „вълците“ на първа тренировка.  “Искам да благодаря на привържениците за топлото посрещане, и то при положение, че все още не съм направил нищо”, заяви Специалния на пресконференция.

“Дали това е най-голямото предизвикателство в кариерата ми? Винаги новото нещо е най-важно. Така че – да! Впечатлен съм от собствениците на клуба Дан и Райън Фридкин, които имат ясна идея за проекта, който искат да изградят в бъдеще. Понякога думата “време” не съществува във футбола, но в случая тук я има и това е от значение. Клубът не иска успех още сега, а държи чрез много страст и себеотдаване да изгради стабилен проект. Точно за това съм тук. Вече е време с моя екип да започваме работа, защото не сме дошли в Рим на почивка, макар градът да е страхотен. Символът на клуба, цветовете… понякога можеш да сбъркаш Рим с Рома”, допълва Моуриньо, който парафира с римския гранд за три сезона.

“Първата ми стъпка в Рома е да опозная всички. Няма как да променя нещо в манталитета на отбора, ако не познавам самите футболисти. Това е принцип, който не подлежи на дискусия. Днес ще е и първата ни тренировка, а аз искам играчите веднага да разберат какво им предстои. Винаги изисквам по 100% от всеки.“

Португалецът отрече някога изобщо да е преговарял със Серхио Рамос или Джанлуиджи Донарума, които напуснаха досегашните си клубове като свободни агенти. “Когато говорим за италиански футбол, говорим за финалиста на Евро 2020. Повечето национали на тима играят в калчото. Ако италианският шампионат не е приеман за топ първенство, то наша отговорност е да направим нещо повече. Работя за Рома, но индиректно работя и за италианския футбол като цяло.”

“Наясно сте, че когато работя, невинаги съм толкова приятен човек. Но аз трябва да защитавам клуба си. Не съм длъжен да ви казвам дали Един Джеко ще е капитан на тима”, заяви на журналистите специалистът на финала на брифинга.