Моуриньо смята, че Локо е в по-добра кондиция от Тотнъм
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо се прехласна по физическата мощ на Локомотив Пловдив преди дуела между двата тима в Лига Европа.

Португалецът обяви, че Черно-белите биха имали предимство в този компонент, тъй като са играли повече от мачове през този сезон.

“Впечатлен съм от отбора на Локомотив, а не от даден играч,” заяви Моуриньо в обичайната си онлайн-пресконференция. “Гледал съм ги индивидуално, но съм подготвил моите играчи добре, за да се подготвят максимално добре.

„Те са играли повече мачове от нас, разполагат с повече физически ресурс от нас сега. Финалът за Купата на България беше преди месеци, след това Суперкупата.

“Те затрудниха шампиона преди две седмици и нормално е да са в добра добра кондиция от нас, но ние сме по-добрият отбор. Мисля, че това значи много, те ще са много мотивирани, но се надявам, че можем да ги бием. Това е само един мач, елиминационен, но знаем, че мачът е много сериозен за нас.”

Моуриньо смята, че атмосферата в съблекалнята на двата отбора е идентична, тъй като през уикенда те инкасираха загуби в първенствата на своите страни.

“Мисля, че настроението след загубата ни е същото, каквото е в това при Локомотив след загубата от Лудогорец,” заяви той.

„Първо трябва да спечелим три мача, за да влезем в реалната Лига Европа. Сега са квалификации, ние трябва да вземем три мача. Ако не го направим – нищо не се случва. Турнирът е силен, тъй като влизат и отбори от ШЛ.

“АЗ Алкмаар и Бенфика отпаднаха от квалификациите на ШЛ, а след това през декември някои други отбори, които са трети в групата на ШЛ идват в турнира. Най-важното и най-трудното сега за нас е да се класираме за групите, тъй като форматът е различен”, завърши Моуриньо.