Може ли Ман Юнайтед да спечели Висшата лига през следващия сезон?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
“Червените дяволи” ще опитат да направят следващата крачка в пътя си обратно към върха

Началото на новия сезон в най-гледаното първенство в света – това в Англия, наближава, а с него феновете на всеки отбор започват да мечтаят за различни цели, които се надяват, че техният любим отбор ще постигне. Един от клубовете с най-много почитатели по света, Манчестър Юнайтед, подлага своите фенове на много изпитания през последните сезони, които включват страх от провал, както и други неприятни усещания свързани с неуспеха. През този сезон обаче “червените дяволи” изглеждат подготвени да сложат край на една ужасна серия от неуспехи и да се впуснат с пълни сили в борбата за титлата във Висшата лига.

Манчестър Юнайтед е изградил репутация на един от най-великите клубове в света. Този процес започва през миналия век под ръководството на сър Мат Бъзби и продължава през този когато друг легендарен треньор, също заслужил титлата “сър”, поема юздите на тима. Става въпрос за сър Алекс Фъргюсън, който е и последният мениджър на Манчестър Юнайтед печелил Висшата лига. Това се случва през сезон 2012/2013 или точно преди 10 години.

Успехите, които “червените дяволи” постигаха под ръководството на шотландеца обаче сега карат феновете на тима да се чувстват още по-тежко. Времето, в което Манчестър Юнайтед не е печелило двата големи трофея – този в Шампионска лига и този във Висшата лига вече е твърде много, а по-притеснителен е факта, че тимът дори не е бил близо до тяхното спечелване през последните години.

От напускането на сър Алекс, Манчестър Юнайтед започна да се превръща в посредствен отбор със славна история, който е доста далеч от върха. Откакто обаче Ерик тен Хаг пристигна на “Олд Трафорд” нещата не стоят така. Под ръководството на нидерландеца футболистите играят добре и се вижда ясен план в техните действия. Това си пролича и от постигнатите резултати през миналия сезон, когато “червените дяволи”, завършиха трети в Премиър Лийг и стигнаха до финалите на двете купи на страната, единия от които дори спечелиха.

Всичко това се дължи на чудесната работа, която Тен Хаг върши не само на тренировъчното игрище, но и на трансферния пазар. За момента той не е направил нито един лош трансфер и тимът на Юнайтед вече изглежда завършен на всяка една позиция, с изключение на тази на централния нападател.

Точно поради тези факти привържениците на тима се надяват, че през следващия сезон те ще могат да се борят като равен с равен с Манчестър Сити, Ливърпул, Арсенал и Челси за титлата във Висшата лига. Дали това обаче ще се случи ще стане ясно след началото на предстоящата кампания.