Мутафчийски с нов “трик” от ръкава, извади “една тексаска скала”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Военнослужещият отново опита да прокара своята "истина", завишавайки многократно броя на заразените футболисти

Венцислав Мутафчийски, сдобил се със сериозна популярност покрай изявите си на безкрайните брифинги на Националния оперативния щаб за борба с разпространението на коронавируса, твърди, че все още съществувала опасност за допускане на фенове по спортни събития.

Този път военнослужещият опита да се аргументира, представяйки на слушащите го “една тексаска скала”, която определяла степента на опасност от заразяване.

Мутафчийски за пореден път демонстрира неособено интелигентен похват за манипулация, обявайки, че почти не останал футболист, който да не се е заразил – твърдение, което дори не се доближава до истината.

“Бих искал да припомня избора за тези мерки,” коментира Мутафчийски. “Това е по една тексаска скала – от 1 до 9. Това индех за предаване на заразата. В деветките влизат събирания над 500 души, религиозни събирания, конценртни зали и други. След това са ресторанти, фитнеси.

“Не мога да разбера каква разлика правят американците между бюфет и ресторант, но сигурно има такава, докато ресторанти с външни помещения имат индекс 3. Това са къмпинги и игра на голф.

“Футболът, баскетболът са в средата. Те са между 6 и 7. Почти не остана футболист, който да не е бил заразен. Но ако играчите се намират по средата на индекса на заразяване, то публиката се намира на индекс 8, тоест висока опасност.”