На 3 март статуята на Христос ще грейне в бяло, зелено и червено
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В чест на 3 март емблематичната Статуя на Исус в Рио де Жанейро ще грейне в цветовете на българския трибагреник
От българският футболен съюз обявиха, че в чест на националния празник и на 100-годишния юбилей на организираната футболна общност у нас емблематичната Статуя на Исус в Рио де Жанейро ще грейне в цветовете на българския трибагреник! Ето какво още написаха от футболната ни централа:
“Специалният проект е по лична инициатива на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и вицепрезидента Михаил Касабов и ще се осъществи благодарение на отличното сътрудничество с Министерството на външните работи в лицето на Н.Пр. Божидара Сърчаджиева, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Бразилия.
Един от най-знаменитите паметници на световната култура ще грейне в бяло, зелено и червено в точно 19:30 местно време на 3 март (30 минути след полунощ на 4 март българско време), а церемонията ще бъде излъчвана на живо в канала на Посолството на Република България в Бразилия в YouTube.
Инициативата е и своеобразен жест на уважение и почит от страна на Българския футболен съюз към Краля на футбола Пеле, починал в края на 2022 г.”