На “Етихад” с любопитно решение, то касае само Арсенал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В Манчестър Сити са стигнали до заключението да не продават повече играчи на "артилеристите".

От ръководството на Манчестър Сити са взели решение повече да не продават свои футболисти на Арсенал, съобщава “Football Insider”.

Както е известно, към “Емирейтс” през това лято поеха Габриел Жезус и Олександър Зинченко, които по една или друга причина се оказа ненужни в състава на “гражданите”.

Двамата обаче паснаха по отличен начин на постройката на мениджъра Микел Артета в Арсенал и оказаха неоценима помощ за добрите игри на отбора до този момент през сезона.

Показател за възхода на “артилеристите” е и временното класиране в Премиър лийг, където те са водачи в класирането и са с 5 точки пред втория Манчестър Сити.

Шампионите вече разбират грешката си и са взели интересно решение оттук нататък да не продават играчи на Арсенал и то главно такива, които могат значително да вдигнат класата на отбора.

С взимането на Жезус и Зинченко до голяма степен от Арсенал си отмъстиха на Манчестър Сити, тъй като в последните години на няколко пъти “гражданите” привлякоха именно футболисти на “артилеристите”, сред които звезди като Самир Насри, Гаел Клиши, Бакари Саня, Коло Туре, Еманюел Адебайор и други.