На Конгреса на Бербатов делегатите решиха да освободят Михайлов
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Очаква се решенията от проведения конгрес да се внесат и в Търговския регистър

На провеждащия се конгрес в зала №3 на НДК днес бе взето решение за освобождаване от длъжност като президент на БФС на Борислав Михайлов. Конгресът се състои на мястото и в съответния ден и час, който е заявен в Търговския регистър през септември 2021 година.

Димитър Бербатов и екипът му вече обявиха, че конгресът е редовен, тъй като не е отменен в срок – а именно 30 дни преди провеждането му.

Очаква се решенията от проведения конгрес, в който взеха участие 76 делегати, да се внесат и в Търговския регистър.

Дневен ред по поканата в ТР:

  1. Разглеждане на жалби до Конгреса
  2. Отчет на ИК за срока на мандата
  3. Програма БФС за развитието на футбола 2022-26
  4. Приемане на членове на БФС
  5. Изключване на членове на БФС
  6. Изменение на устава
  7. Приемане на бюджет
  8. Освобождаване президента на БФС и членовете на Изпълкома
  9. Избор на президент на БФС
  10. Избор на Изпълком на БФС

Не бяха взети решения по т.2 и т.5 заради липса на предложения и отчет от БФС. Промените в т.6 са – Изпълкомът да е от 9, а не от 15 човека, както и това, че президентът на БФС няма да може да бъде избиран за повече от 3 мандата, които обаче ще влязат в сила от следващия конгрес на БФС.

По точка 7 бе гласувано да не се взема решение по приемане на бюджет поради липса на предложение от страна на БФС.

По точка 8 – Освобождаване на всички членове на Изпълкома както на този избран на 12 октомври, така и тези, които са избрани на конгреса преди 4 години,  бе гласувано “За” с пълно мнозинство.

Освобождаването на Борислав Михайлов и всички членове на Изпълнителния комитет бе гласувано със 75 гласа “за”.

Ето какво заяви Димитър Бербатов към събралите се делегати от трибуната в зала 3 на НДК: “Не ми е приятно това, което се случва. Натъжава ме. Принудени сме обаче да го направим и го правим. Ако аз бъда избран по ваша воля, впоследствие трябва да има обединителен конгрес, на който всички клубове да присъстват. Както и всички кандидат-президенти, защото всички трябва да имат равен старт. Приоритет е да покажем обединение всички заедно. За това се борим – честен и прозрачен конгрес.

Поздравявам всички, които сте спазили процедурата за издигане на делегат. Това, което правим, е в рамките на закона и устава на БФС. Уверявам ви. Правим го за доброто на футбола в България. Искаме честен конгрес, нищо повече. Вие сте хората, които сте върховният орган в БФС, но не ви припознават като такива, за съжаление.

Това, че взехте нещата в свои ръце, е похвално. Екипът ми със Стилиян, Мартин и всички хора, които работят за тази кауза, както и всички вие, ще ме държите отговорен, ако наруша думата си. Някои неща ще отнемат доста време, докато бъдат оправени.

Благодаря, че успяхте да реагирате по най-бързия начин с излъчването на делегати. Футболът не печели от това, особено детско-юношеският. Благодаря за доверието, защото то е революционно.”