На Острова обявиха заплатата на Санчо в Ман Юнайтед
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Английският гранд Манчестър Юнайтед ще плаща по 220 хиляди паунда седмично на Джейдън Санчо ако успее до финализира трансфера му от германския Борусия (Дортмунд), тръбят медиите на Острова.

“Жълто-черните” очакват окончателния отговор на Червените дяволи до понеделник като най-вероятно сделката ще бъде подписана срещу трансферна сума от 108 милиона паунда.

Двата клуба имат принципно съгласие за трансфера, а разногласията са за начина, по който босовете от “Олд Трафорд” трябва да преведат сумата.

Дортмунд продължава да настоява, че иска да получи първоначална вноска от 70 милиона паунда, докато Юнайтед прави всичко възможно да разпредели пропорционално сумата за по-дълъг период.

Освен това в Манчестър искат да включат по-голяма част от парите под формата на бонуси, свързани с евентуално спечелване на Премиър лийг и Шампионската лига. В Дортмунд обаче тези условия не се приемат на този етап.

Всички в Англия обаче са убедени, че ще се стигне до компромис и още другата седмица транферът ще бъде финализиран. Най-вероятно Санчо ще подпише петгодишен контракт.

Седмична заплата от 220,000 паунда пък би го направила четвъртият най-високоплатен играч на Юнатед след Давид де Хеа (375 хиляди), Пол Погба (290 хиляди) и Антони Марсиал (250 хиляди).

В тази бройка вече не влиза чилийският нападател Алексис Санчес, който ще премине в Интер за постоянно и ще освободи клуба от високата си заплата.

Санчо ще наследи от Санчес емблематичният за клуба №7. С него са играли величия като Денис Лоу, Брайън Робсън, Ерик Кантона, Дейвид Бекъм и Кристиано Роналдо.