На Острова се притесниха – Тотнъм стартира с 9 мача за 20 дни
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Изключително натовареното начало на сезона на Тотнъм Хотспър е една от основните теми в медиите на Острова в последните дни.

Програмата на Шпорите показва, че в рамките на по-малко от три седмици те ще трябва да изиграят 9 мача, включително пропътувайки около 5,000 километра до Пловдив за сблъсъка с Локомотив във втория предварителен кръг на Лига Европа, както и евентуална нова авантюра на Балканите.

Тимът на Жозе Моуриньо стартира в Премиър Лийг с визита на Евертън на “Гуудисън Парк” следващата неделя (13 септември), а четири дни по-късно Шпорите гостуват в Града под тепетата за сблъсък с Локо Пловдив.

Неудобствата за Тотнъм продължават и след завръщането в северен Лондон, тъй като първата седмица за сезона приключва с ново гостуване на 20 септември – на Саутхямптън.

Само два дни по-късно пък Хотспър трябва да играе в третия кръг на Carabao Cup (Купата на Лигата), а на 26 септември идва ред на домакинство на Нюкясъл.

Нещо повече, при успех в Пловдив, на 24 септември Тотнъм ще е гост на на победителя от двубоя Ботошани (Румъния) – Шкендия (Македония) в третия квалификационен кръг на Лига Европа, а това означава четири мача през ден плюс ново пътуване до Балканите.

Три дни след дуела с Нюкясъл Шпорите най-вероятно ще играят среща от 4-ия кръг на Carabao Cup. На 1 октомври е плейофът за влизане в групите на Лига Европа, а на 3 октомври Моуриньо и компания са гости на Манчестър Юнайтед.