Франция ни писа “тройка” на “Парк де Пренс”, силен мач на Наумов
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Трикольорите" отстъпиха на световния шампион с класически резултат

Националният отбор на България претърпя най-тежкото си поражение от трите контроли през този месец, след като отстъпи с 0:3 на световният първенец Франция. Нашите момчета се опитаха да се отбраняват смело през цялото време, но късметът помогна на “петлите” при първия гол, а другите два дойдоха в самия край, в който и силите на “лъвовете” вече бяха приключили.

Въпреки трите гола във вратата му, стражът на България Даниел Наумов записа много силен мач, в който на няколко пъти направи отлични спасявания срещу Мбапе, Бензема и Гризман и успя да допринесе за това загубата да не е с по-сериозни размери.

Oще в началото на мача Мбапе прати остро центриране пред вратата ни, което Наумов придвидливо не спаси и топката излетя в аут. Малко след това Бензема получи подаване отляво, но не успя да засече добре с глава.

В 11-та нападателят на Реал (Мадрид) получи в наказателното поле и с левия крак пробва да стреля по земя, но изстрелът му беше слаб и неточен. Минута по-късно Мбапе отправи силен удар по земя, но Наумов, въпреки че имаше слаба видимост към ситуацията, падна бързо на тревата и спаси.

В 25-та минута Десподов се опита да намери Петко Христов с центриране от пряк-свободен удар, но Погба изчисти точно пред защитника ни. Само две по-късно Бензема изведе Мбапе, но Наумов бързо излезе, за да скъси ъгъла и спаси.
Франция ни писа "тройка" на "Парк де Пренс", силен мач на Наумов 1
Така се стигна до 30-та минута, когато Мбапе опита финтове в наказателното поле, топката отиде във въздуха от крака на Турицов, Гризман направи задна ножица, която се отби от главата на Ивайло Чочев и влетя в мрежата ни.
Франция ни писа "тройка" на "Парк де Пренс", силен мач на Наумов 2
Десетина минути преди края на първото полувреме Карим Бензема показа, че има проблем в областта на дясното коляно след сблъсък с Турицов. Лекарският екип се опита да му помогне с превръзване, но това не донесе успех и нападателят напусна терена, което определено е притеснителна новина за Дидие Дешан броени дни преди началото на Евро 2020.
Франция ни писа "тройка" на "Парк де Пренс", силен мач на Наумов 3
В 40-та минута Погба прати над 50-метров пас към Мбапе, той овладя и пусна топката в коридор за Гризман. Нападателят на Барса стреля от движение, но Наумов се намеси отлично и изби над вратата. Минута преди почивката Жиру, който влезе на мястото на Бензема стреля от малък ъгъл, но Наумов спаси отново.

Пет минути след подновяването на играта Мбапе пробва изстрел в далечния ъгъл на Наумов, но той се разтегна и спаси. В 66-тата Мбапе получи в коридор и опита да стреля ниско в близкия ъгъл, но неточно.
Франция ни писа "тройка" на "Парк де Пренс", силен мач на Наумов 4
В 79-та минута се откри най-доброто положение пред България, когато Димитър Илиев задържа добре отдясно и пусна към Карагерен в наказателното поле, но ударът му беше много неточен. В 82-та беше решено всичко в срещата, след като Павар пусна остър пас по земя към Жиру и нападателят на Челси само подложи крак, за да прати топката в мрежата зад Наумов.

В 89-та минута Жиру за втори път ни наказа, след като Бен Йедер беше изведен от Льомар, той пусна към Жиру, който на празна врата нямаше как да сбърка.

Стартови състави:

Франция: Лорис, Кимпембе, Ернандес, Варан, Павар, Канте, Толисо, Погба, Гризман, Мбапе, Бензема

България: Наумов, Антов, Божиков, Турицов, Христов, Чочев, Илиан Илиев, Краев, Янков, Десподов, Атанас Илиев