Лудогорец отново е в групите на ЛЕ след истинско шоу в Литва!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Разградчани се измъкна от рулетката срещу Жалгирис след точно изпълнена дузпа в 120-ата минута от страна на Оливие Вердон.

Българският шампион Лудогорец ще участва за 6-ти пореден път в груповата фаза на Лига Европа!

Футболистите на Анте Шимунджа елиминираха съпротивата на Жалгирис след драматично равенство 3:3 в Литва.

В първата среща обаче, която се състоя на стадион “Хювефарма Арена” в Разград, “зелените” надделяха над своя съперник с 1:0 и по този начин с общ резултат 4:3 родният първенец отново влезе в груповата фаза на втория по сила клубен турнир.

Лудогорец отново е в групите на ЛЕ след истинско шоу в Литва! 1

Срещата в Литва започна по изключително лош начин за Лудогорец, тъй като “зелените” допуснаха попадение още в 20-ата секунда. Антон Недялков не се справи с Кеинде Ойвуси, който подаде към Фабиен Оурега, а той от изгодна позиция в наказателното поле на българския шампион прати коженото кълбо във вратата на Симон Слуга, който пък бе излязъл напред.

Възпитаниците на Анте Шимунджа обаче бързо се върнаха в мача и изравниха резултата в 8-ата минута. Нападателят Матиас Тисера бе изведен отлично в предни позиции и шутира от движение, но Едвинтас Гертмонас успя да избие. Топката обаче впоследствие стигна до Игор Тиаго, който нямаше как да сбърка от близко разстояние.

Съставът на Жалгирис отново се върна в мача и поведе на Лудогорец в 15-ата минута. След разбъркване в наказателното поле Ренан Оливейра върна с пета кълбото към Оливер Буф, който с шут по земя отново даде аванс в резултата на литовците.

В 57-ата минута равенството обаче отново бе възстановено на таблото. Това се случи, след като Матиас Тисера бе изведен майсторски в предни позиции, напредна добре, като елиминира съпротивата на двама защитници и впоследствие прокара топката покрай стража на домакините.

Поредният обрат в двубоя обаче дойде само 6 минути по-късно, когато Жалгирис стигна до трето попадение. Марко Миличкович овладя пред наказателното поле на “орлите” и с редица финтове се справи с няколко футболисти на Лудогорец. След това той предостави топката на Ренан Оливейра, който с мощен изстрел прати топката във вратата на Симон Слуга.

Срещата в Литва съвсем логично впоследствие влезе в продължения при този резултат, а в самия край – 117-ата минута, гостите от Разград получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар. Зад топката застана защитникът Оливие Вердон, който с хладнокръвно изпълнение прати Лудогорец в групите на Лига Европа!

Снимки: start-photo.bg