Реал Мадрид си върна на Шериф след класика в Молдова (ВИДЕО)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
С победата "кралете" изпратиха Интер към следващата фаза в ШЛ.

Отборът на Реал Мадрид постигна убедителна победа с 3:0 при гостуването си на Шериф Тираспол в двубой от група “D” на Шампионската лига. Давид Алаба даде аванс на “Кралския клуб” в 30-ата минута след гол от пряк свободен удар, а в края на първата част Тони Кроос също бе точен с прецизен изстрел от границата на наказателното поле. Карим Бензема оформи класиката за испанския гранд 10 минути след началото на второто полувреме.

Така възпитаниците на Карло Анчелоти си взеха частичен реванш за поражението от молдовския тим на “Сантяго Бернабеу” в първия сблъсък между двата тима.

Гостите наложиха ранен натиск в мача и създадоха няколко добри възможности през първите минути.

Карим Бензема получи топката на добра позиция, но я загуби, а в 10-ата минута Тони Кроос шутира от дистанция, Атанасиадис се намеси, а кълбото стигна до краката на Бензема, който вкара, но попадението не беше зачетено заради засада.

В 18-ата минута Карвахал намери Родриго в наказателното поле. Вторият стреля много коварно, но стражът на домакините показа страхотен рефлекс и предотврати опасността.

Реал Мадрид излезе напред в резултата в 30-ата минута, когато “кралете” получиха правото да изпълняват пряк свободен удар за нарушение срещу Родриго. Зад топката застана Давид Алаба, който и с лека доза късмет даде аванс на своя тим – 1:0.

4 минути преди края на първото полувреме гостите бяха близо до нов гол, но изстрелът на Дани Карвахал премина на сантиметри от вратата.

В последната минута възпитаниците на Карло Анчелоти нанесоха нов удар по амбициите на Шериф. Родриго пусна топката към Тони Кроос, който от границата на наказателното поле с техничен удар разпечата вратата на Атанасиадис – 2:0.

Първите 10 минути на втората част не предложиха нищо интересно, което бе логично с оглед развоя на мача.

Все пак в 55-ата минута интригата окончателно бе убита след трети гол във вратата на Шахтьор. Менди проби добре по фланга и намери Карим Бензема, който с хубав удар от границата на наказателното поле направи преднината на своя тим класическа – 3:0.

Домакините се хвърлиха в преднии позиции в търсене на почетно попадение и бяха близо да сторят това в 68-ата минута, когато Адама Траоре шутира опасно, но Куртоа се намеси решаващо.

Секунди по-късно удар на Себастиен Тил срещна гредата на вратата, пазена от испанския страж.

Малко преди края на редовното време Марко Асенсио може също да запише името си сред голмайсторите, но изстрелът му бе париран от стража на Шахтьор.

Ето и стартовите състави на двата тима:

Шериф Тираспол: Атанасиадис, Костанца, Арболеда, Дуланто, Кристиано, Тил, Адо, Траоре, Коловос, Фелипе, Кастанеда

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Менди, Кроос, Каземиро, Модрич, Родриго, Бензема, Винисиус