ФИФА определи Роберт Левандовски за Футболист на годината!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Полякът пребори конкуренцията на Лионел Меси и Мохамед Салах.

Машината за попадения на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски бе избран за Най-добър футболист за втора поредна година от ФИФА. Полският стрелец изпревари носителя на “Златната топка” Лионел Меси и звездата на Ливърпул Мохамед Салах, които бяха конкуренцията на нападателя за ценния приз.

Лева получи наградата си в компанията на директорите на “баварците” Оливер Кан и Хасан Салихамиджич, както и треньорът Юлиан Нагелсман.

Първото отличие на церемонията по награждаването бе за легендата в женския футбол – Кристин Синклеър, която получи Специалната награда на ФИФА.

“Бих желала да благодаря на ФИФА за това признание, което се получава веднъж в живота. Искам да благодаря на семейството си, че са моята опора. Позволиха ми да преследвам мечтите си. По време на моята кариера печелех много трофеи, но истината е, че победите бързо се забравят. Най-важното в момента е да се радваме заедно. Много съм щастлива, че ще мога да се зарадвам на тази награда. Благодарна съм и се надявам да вдъхновявам младите поколения. Радвам се, че мога да съм част от играта”, заяви нападателката на Портланд Торнс.

За най-добра вратарка при жените бе избрана Кристиане Ендлер от Лион, а при мъжете номер едно стана стражът на Челси – Едуар Менди, който победи Джанлуиджи Донарума и Мануел Нойер, които също бяха във финалната тройка.

Наградата “Пушкаш” за най-красиво попадение отиде при Ерик Ламела за страхотното му изпълнение с екипа на Тотнъм срещу Арсенал.

Датският медицински щаб, който успя да спаси живота на Кристиан Ериксен, който получи сърдечен арест по време на двубоя от европейското първенство срещу Финландия, бе удостоен с приза за феърплей.

Призът за най-добър треньор при мъжете отиде при мениджъра на Челси Томас Тухел. Наставникът на “сините” от Лондон победи селекционера на Италия Роберто Манчини и мениджъра на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола.

“Сюрреалистично е това. Завладян съм от емоции. Много съм радостен. Обкръжението ми е чудесно. Мисля, че този клуб разполага с всички качества. Следваме целите си. Опитваме се да сме най-добрата версия на себе си”, сподели Тухел.

Идеалният отбор за 2021 година пък е следният: Джалуиджи Донарума; Давид Алаба, Рубен Диаш, Лонардо Бонучи; Жоржиньо, Н’Голо Канте, Кевин Де Бройне; Кристиано Роналдо, Ерлинг Холанд, Роберт Левандовски, Лионел Меси

Голмайсторът на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски получи наградата на ФИФА “The Best” за най-добър футболист в света за втора поредна година.

“Този трофей принадлежи на моите съотборници. Искам да благодаря на всички около мен. Всичко около рекорда на Герд Мюлер не е за вярване. 41 гола в 29 мача е умопомрачително. Герд Мюлер за съжаление не е сред нас. Искам да му благодаря. Без него тези рекорди нямаше да съществуват. Горд съм”, коментира Левандовски.

Суперзвездата на “червените дяволи” Кристиано Роналдо пък получи наградата за “Забележителен играч”.