Добави коментар
Ремонтът на дома на Локомотив Пловдив ще стартира скоро

Специалисти на Община Пловдив вече са стартирали работа върху документите за проектиране и строителство на стадион „Локомотив“, обяи заместник-кметът на града по строителство Пламен Райчев.

От казаното от него стана ясно, че фирмата „Рудин“ ООД, която спечели обществената поръчка „Проектиране и изпълнение на строителство, част от Общинската спортна инфраструктура – стадион „Локомотив“ – град Пловдив“, са депозирали нужната документация в последния работен ден преди празниците за Коледа.

„Още в днешния ден нашите експерти стартираха проверка на документите и веднага, щом се уверят, че всичко е наред, ще пристъпим към подписване на договора“, заяви Райчев.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров има голямо желание контрактът за стадиона на Локомотив да бъде подписан.

„И на мен ми се иска възможно най-бързо а се подпише договорът и мога да уверя най-нетърпеливите привърженици на Локомотив, че в Община Пловдив ще сторим всичко възможно за това. Все пак съществуват срокове и процедури, които не могат да бъдат избегнати, тъй като попадаме под ударите на закона“, коментира Димитров.

Изпълнителят на ремонта на „Лаута“ ще трябва да подготви проект за изграждането на стадиона, който да получи одобрение от Община Пловдив и чак тогава ще стартират строителни дейности.

Сумата, която от „Рудин“ ООД заявиха за проект и строителство, е 9 986 846, 65 лева без ДДС, а проектант на дома на Локо Пловдив ще бъде софийската фирма „Инжпроект“ ООД.

Добави коментар
Гласувай: