Начо Монреал обяви край на кариерата си
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
36-годишният екс-испански национал не игра през целия изминал сезон заради проблеми с коляното

Бившият испански национален бранител Начо Монреал съобщи, че слага край на активната си състезателна кариера.

36-годишният защитник обоснова решението си с травмата в коляното, която го измъчва от дълго време. Монреал пропусна целия минал сезон, а след като контрактът му с Реал Сосиедад изтече, той остана без клуб.

“От 36 години играя футбол, като през последните 16 от тях професионално,” написа играчът, който има 22 мача за националния отбор на Испания, в социалните мрежи.

“Изцедих тялото си и го докарах до лимити, до които не съм си представял, че е възможно. Коляното ми ми отправя послание – ясно и категорично, че не мога да продължа. Дали съм ядосан? Не! Приемам ситуацията такава, каквато е и благодаря за всичко.

“Един етап завършва, започва следващ. Щастлив съм и се чувствам добре. Това ми дава вътрешно спокойствие. Животът е дар и аз харесвам да съм благодарен. Благодаря на Осасуна, Испания, Малага, Арсенал и Реал Сосиедад, че ми дадоха възможност пътищата ни да се пресекат.

Кариерата на Монреал започва в Осасуна, следва престой в Малага, шест сезона в лондонския Арсенал, а през 2019 година се завръща у дома, за да подпише с Реал Сосиедад.