Национал на България получи престижно отличие
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Йоан Стоянов бе награден от израелската футболна лига

Българският национал Йоан Стоянов получи наградата за Откритие на сезона в първото ниво на израелския футбол. Конкуренция на Стоянов бяха още трима футболисти, но в крайна сметка родният футболист се оказа най-заслужил наградата.

Стоянов е роден в Израел и в момента защитава цветовете на Секция Нес Циона, въпреки че е собственост на Апоел Беер Шева.

“Доста играчи бяха открити през изминалия сезон в израелския футбол, когато получиха шанс да се покажат във Висшата лига. Прекрасният халф, който принадлежи на Апоел Беер Шева, въпреки че изпадна този сезон с отбора на Нес Циона, беше едно от ярките попълнения на оранжевите и важен елемент в атаката с пет гола и четири асистенции. През последния сезон Стоянов стана неизменна част от националния отбор на България, когато получи пълното доверие на Младен Кърстаич. И като се има предвид, че е само на 21 години, явно небето е границата за него”, пише сайтът one.co.il в анализа си за родния национал.

Според медиите в Израел бъдещето на Стоянов в Апоел Беер Шева все още не е ясно. Той има големи шансове да се завърне в тима, но само ако не бъдат инвестирани големи суми за именити играчи. В подобен случай Стоянов ще трябва отново да бъде отдаден под наем, този път обаче в по-класен отбор.