Национал на България с голямо признание в клубния си тим
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Българският национал Кирил Десподов е най-силно представилият се нападател на отбора Щурм Грац през първия полусезон в австрийската Бундеслига. До това заключение стигна изданието Sturmnetz.at, което анализира представянето на всички футболисти на Щурм през есенния полусезон.

Десподов премина в Щурм Грац след трансфер от Каляри през лятото. Българинът бързо пасна на стила на новия си отбор и направи силни игри за австрийския клуб. Депосодов получава най-висока оценка сред нападателите на тима – 2.29.

“Кирил Десподов направи много силно представяне през есента. Той успя да съживи атаката на Щурм Грац като именно за това бе привлечен. Десподов пасна отлично в нападението на Щурм като заедно с Беким Балай и Торстен Рьохер се разбират отлично на терена. Българинът има невероятна техника, показва отлична бързина и постоянно се движи на терена”, анализира изданието.

В материала също се отбелязва, че Десподов е вкарал 7 гола и е направил 7 асистенции за 13 изиграни срещи. Подобна статистика прави българина най-опасният за съперниковата врата футболист на Щурм Грац. В състава на Нестор Ел Маестро няма друг толкова силен играч в офанзивен план, като дори и в последните години Щурм Грац не е разполагал с такъв футболист.

Десподов наистина се вписа страхотно в тима на Щурм Грац и е отличен удар в селекцията на австрийския тим. Предстои да видим как ще продължи да се развива българския национал и дали скоро ще се завърне в топ 5 първенствата на Европа.