Национал на Лудогорец с ужасяваща контузия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Въпреки получения свиреп удар, извършителят не получава и жълт картон

Юношеският национал Несим Салим, който играе за третия тим на Лудогорец, подвизаващ се в Североизточната Трета лига е с фрактура на челюстта, четири избити зъба и дванайсет шева на лицето след удар с лакът в началото на срещата за първенство с Черноломец (Попово).

Още в шестата минута на двубоя 18-годишният Салим се сринал върху тревата, облян в кръв, но въпреки близката си позиция, варненският рефер Калоян Кирилов дори не предупредил извършителя на бруталния фаул – Тихомир Кънев.

Липсвала каквато и да е реакция и от намиращия се само на няколко метра от инцидента страничен съдия.

Лекарят на Лудогорец д-р Шабан Хаджи реагирал светкавично и е завел играча в разградската болница, където са му били направени рентгенови снимки.

След това се наложило Салим да бъде транспортиран до Варна, където е претърпял сложна операция. По предварителни оценки на медиците той ще е извън игра най-малко за три месеца.

“Със сигурност ще подадем жалба срещу съдийството, но каквото и да е наказанието, това няма да помогне на Несим, на когото му предстои дълго и тежко възстановяване. Случилото се шокира младите момчета от отбора и до края на срещата не се игра футбол”, коментира пред официалния сайт на клуба главният скаут на Академията на клуба Валентин Станчев.

Извършителят на нарушението Кънев е изразил съжаление и се извинил на Салим. Опитният нападател на Черноломец заявил, че е очаквал да получи червен картон и останал учуден, че ударът с лакът е останал несанкциониран.