Националният отбор на Англия има свой фаворит за нов мениджър
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
При такъв развой, клуб от Висшата лига ще спечели доста пари

Челси ще спечели седемцифрена сума, ако Греъм Потър наследи Гарет Саутгейт като мениджър на Англия. Според Daily Mail, Челси ще прибере неочаквана печалба на стойност до 1 милион паунда, ако Англия реши да назначи Потър за нов мениджър.

49-годишният специалист е без работа, откакто беше уволнен от Челси през април 2023 година след по-малко от седем месеца начело на клуба. Потър беше първото назначение на мениджър в ерата на Тод Боули на Стамфорд Бридж, но записа само 12 победи, 8 равенства и 11 поражения в 31 мача във всички турнири, което не беше счетено като задоволителен резултат от американците и другите съсобственици на Clearlake Capital.

От началото на годината Потър е свързван с множество свободни мениджърски позиции в цяла Европа, като се смята, че бившият треньор на Брайтън е отхвърлил предложения от клубове, включително нидерландския Аякс и френския Олимпик Лион.

Сега се смята, че Греъм Потър е начело в дългия списък на Футболната асоциация, за нов мениджър на Англия, който да запълни празнината, оставена след Гарет Саутгейт, чиято оставка беше потвърдена само два дни след загубения финал срещу Испания на ЕВРО 2024.